Elon Musk zegt dat BTC ‘het zal maken’ – 5 dingen om te weten in Bitcoin deze week


Bitcoin (BTC) begint een nieuwe week op wankele grond na de laagste wekelijkse afsluiting in twee jaar.

De grootste cryptocurrency, aanzienlijk verzwakt na de implosie van de beurs FTX vorige week, blijft worstelen met de gevolgen.

In wat een steeds grilliger wordende markt wordt, weten beleggers niet wat er daarna zal gebeuren naarmate meer bedrijven alarm slaan over de solvabiliteit en regelgevers hun onderzoeken in de crypto-ruimte opvoeren.

De stemming onder de meerderheid is intens angstig, en zelfs enkele van de bekendste namen in de industrie waarschuwen dat deze als gevolg van de gebeurtenissen van vorige week een aantal jaren achteruit is gegaan.

Tegelijkertijd is het voor Bitcoin business as usual. FTX is niet het eerste debacle dat het heeft doorstaan, en onder de motorkap blijft het netwerk even robuust als altijd.

CoinTelegraph kijkt naar de factoren die de BTC-prijsactie de komende dagen zullen beïnvloeden, aangezien de gemiddelde hodler grote verliezen en aanhoudende volatiliteit onder controle krijgt.

Crypto-steunen voor nieuwe FTX-neerslag

Hoewel er weinig zeker is in de huidige cryptomarktomgeving, is het veilig om te zeggen dat FTX en de nasleep ervan nu de belangrijkste bron van Bitcoin-prijsvolatiliteit is.

De weekgrafiek zegt het al: een “rode” kaars van $ 5.500 voor de zeven dagen tot en met 13 november tot de laagste wekelijkse afsluiting sinds half november 2020, blijkt uit gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView.

BTC/USD 1-week kaarsgrafiek (bitstamp). Bron: TradingView

Op het moment van schrijven is BTC/USD nog steeds zo dichtbij – $ 16.300 verschijnt opnieuw als een opluchting nadat het paar van de ene op de andere dag slecht was tot slechts $ 15.780 op Bitstamp.

BTC/USD 1-uurs kaarsgrafiek (bitstamp). Bron: TradingView

Het verhaal is nog lang niet voorbij als het gaat om FTX, aangezien bedrijven met blootstelling aan de beurs en aanverwante entiteiten in de problemen komen.

Als zodanig voorspellen commentatoren dat er de komende dagen en weken herhaalde prestaties kunnen zijn, aangezien de domino-effecten steeds meer crypto-namen failliet doen gaan.

Uitwisselingen staan ​​vooral op de radar, waarbij Crypto.com, Kucoin en anderen de bron van verdenking over liquiditeit worden.

Op die dag leidde een piek in opnametransacties bij Crypto.com en Gate.io tot: waarschuwingen dat het misschien de laatste beurs is die een “bankrun” ziet terwijl beleggers de controle over hun fondsen proberen over te nemen.

Gegevens van het on-chain analysebedrijf CryptoQuant toonden aan dat 1.500 BTC Gate.io op 13 november verliet, met 14 november momenteel bijna 800 BTC en stijgend.

Bitcoin uitstroom (Gate.io) grafiek. Bron: CryptoQuant

Meer in het algemeen toonden de gegevens uitwisselings-BTC-reserves op een geschatte 2,09 miljoen BTC, waarbij CryptoQuant opmerkte dat dit vanwege de onrust mogelijk niet de ware stand van zaken weergeeft.

De laatste keer dat de reserves zo laag waren, was begin 2018.

Bitcoin-uitwisselingsreserves grafiek. Bron: CryptoQuant

Bitcoin stuitert van $ 15.700 terwijl Musk vertrouwen stelt in BTC

Tegen de achtergrond van aanhoudende onzekerheid is het dus geen gemakkelijke taak om BTC-prijsvoorspellingen te doen.

Wat betreft de voortschrijdende gemiddelde convergentiedivergentie (MACD), waarschuwde analist Matthew Hyland dat de BTC/USD 3-daagse grafiek op het punt stond een bearish setup te herhalen, wat leidde tot verliezen beide keren dat deze in 2022 verscheen.

“Bitcoin 3-Day MACD is in de positie om morgen voor het eerst sinds april Bearish over te steken”, zei hij schreef.

“Het kan worden vermeden als BTC een positieve prijsactie kan krijgen voordat de 3-daagse sluit. Eerdere twee kruisingen in het afgelopen jaar resulteerden in een verdere neerwaartse prijsactie.”

BTC/USD geannoteerde grafiek. Bron: Matthew Hyland/Twitter

Hyland toch dat is genoteerd dat Bitcoin er na de Mt Gox-hack in 2014 bijna een jaar over deed om een ​​macroprijsbodem te vinden na de eerste schok.

“Het is nog geen 11 dagen geleden dat FTX is gesloten”, voegde hij eraan toe.

Collega-analist Il Capo van Crypto voerde ondertussen aan dat de markt was voorbereid op een “definitieve capitulatie”, die eerder vroeger dan later zou kunnen komen.

Dit, zei hij in een reeks tweets, zou eerst in de vorm van een “bulltrap” komen en vervolgens een stevige afwijzing, waardoor de markt naar nieuwe dieptepunten zou gaan.

Voor altcoins, zei hij, zou de comedown “gemiddeld 40-50%” bedragen.

Op kortere termijnen vreesde de populaire handelaar Crypto Tony dat zelfs de laagste wekelijkse afsluiting in twee jaar niet als ondersteuning zou kunnen gelden.

“Leuke uitbraak, maar als we de swing niet laag kunnen houden op $ 16.400, dan was dit gewoon een nep-out en wachten we op een lagere test,” hij commentaar gegeven over het herstel van $15.780 intraday dieptepunten.

De stap kwam toen Twitter-CEO, Elon Musk, stilzwijgend steunde.

“BTC haalt het, maar het kan een lange winter worden”, zegt hij schreef op de dag in een Twitter-debat.

Twitter-debat (screenshot). Bron: Twitter

Een andere prijskatalysator op korte termijn kwam in de vorm van de grootste beurs Binance die ervoor koos om een ​​speciaal herstelfonds op te richten om bedrijven te helpen beschermen.

Rustige macroweek focust op aandelencorrelatie

Het beeld buiten crypto onderstreept verder de mate waarin FTX een “zwarte zwaan” -evenement voor de industrie heeft gemarkeerd.

Terwijl Bitcoin en altcoins in enkele dagen tijd meer dan 25% kwijt waren, herstelden de Amerikaanse aandelenmarkten zich van verliezen eerder deze maand.

Als zodanig, zoals onderzoeksbureau Santiment opmerkt, is er een duidelijke divergentie tussen Bitcoin en risicovolle activa, wat helpt om een ​​correlatie te doorbreken die het afgelopen jaar heeft standgehouden.

“Terwijl de handelswerkweek sluit, is het verhaal van de week de duidelijke scheiding tussen crypto (na de val van FTX) en aandelen,” het samengevat in een tweet van vorige week.

“Mocht het vertrouwen van $BTC-handelaren herstellen na ongelukkige gebeurtenissen, dan ontstaat er een bullish divergentie met de SP500.”

BTC, ETH versus aandelen, geannoteerde grafiek met goudcorrelatie. Bron: Santiment/Twitter

Marktcommentator Holger Zschaepitz merkte bovendien op dat de kloof in de prestaties van Bitcoin ten opzichte van de Nasdaq groter wordt.

“Kloof in wekelijkse prestaties van glijdende Bitcoin, waarmee Nasdaq de grootste rally is sinds 2020. Het crypto-universum kromp tot het equivalent van 1% van de wereldwijde aandelen”, onderdeel van nieuwe opmerkingen lezen op de dag.

Die afnemende correlatie kan macro-technisch gezien op een nuttig moment komen, aangezien de sterkte van de Amerikaanse dollar zelf enkele grillige bewegingen maakt.

De US-dollarindex (DXY), die een herstel tot boven de 107 had geprobeerd, faalde voorafgaand aan de opening van Wall Street op 14 november, met de implicatie dat risicovolle activa als gevolg daarvan zouden stijgen.

Elke terugkeer naar recente hoogtepunten zou er echter snel heel anders uit kunnen zien.

De intraday DXY-dieptepunten zagen de index niettemin terugkeren naar ondersteuning die sinds half augustus niet getest was.

Amerikaanse dollarindex (DXY) 1-daagse kaarsgrafiek. Bron: TradingView

In een commentaar op de prestaties op de langere termijn zei het populaire handelsbedrijf Stockmoney Lizards echter dat DXY sinds 2021 een parabolische curve heeft doorbroken.

“Correctie zal goed zijn voor Bitcoin”, een deel van Twitter-opmerkingen toegevoegd.

US dollar index (DXY) geannoteerde grafiek. Bron: Stockmoney Lizards/ Twitter

“Koop de dip”-koorts slaat toe terwijl de verkoop van mijnwerkers vertraagt

Terwijl veel bestaande hodlers proberen munten van beurzen op te nemen of erachter te komen hoe ze verliezen kunnen opvangen, zit niet iedereen stil.

On-chain-gegevens suggereren dat toen BTC/USD vorige week meerjarige dieptepunten bereikte, zowel grote als kleine investeerders van de gelegenheid gebruik maakten om “de dip te kopen”.

Volgens on-chain analysebedrijf Glassnode zagen portefeuilles met tussen de 1 en 10 BTC een dramatische toename.

Bitcoin-adressen met 1-10 BTC-grafiek. Bron: Glassnode

De trend lijkt zich ook af te spelen bij het grootste hodler-cohort, de “mega-walvissen” van Bitcoin. Deze entiteiten met een portemonnee-saldo van 10.000 BTC of meer groeien ook, en zijn nu bijna 130, laat Glassnode zien.

“Walvissen verzamelen zich in een tempo dat nog nooit eerder is gezien”, populaire commentator op sociale media Crypto Rover reageerde.

Bitcoin-adressen met een grafiek van 10.000 BTC of meer. Bron: Glassnode

Een groep die momenteel absoluut niet in accumulatiemodus is, zijn mijnwerkers. Na een scherpe vermindering van hun reserves vorige week, is de BTC die wordt vastgehouden door mijnwerkers die worden gevolgd door CryptoQuant, nog steeds neerwaarts gericht.

Vanaf 1.858.271 BTC op 8 november bedragen de reserves van miners nu 1.853.606 BTC op het moment van schrijven op 14 november.

Desondanks blijven de reserves hoger dan aan het begin van 2022, en de recente verkopen vormen een onbeduidend deel van de totale positie van mijnwerkers.

Bitcoin miner reserves grafiek. Bron: CryptoQuant

Sentimentgegevens bieden een beetje hoop

Het is voorspelbaar dat het algemene cryptomarktsentiment een grote klap kreeg dankzij FTX – maar is het echt zo erg?

Gerelateerd: $ 3 miljard aan Bitcoin verliet deze week beurzen te midden van FTX-besmettingsangst

Volgens de Crypto Fear & Greed Index zou de industrie in feite de hele reeks slecht nieuws kunnen opvangen.

In het weekend bereikte de score van de Index een lokaal dieptepunt van 20/100, wat de marktstemming duidelijk kenmerkt als een van “extreme angst”.

Dat vertegenwoordigt een daling van 50% ten opzichte van de piek van 40/100 die op 6 november werd gezien, wat een driemaands hoog sentiment markeert.

Desalniettemin heeft 2022 veel lagere scores gehad, waarbij Fear & Greed in de loop van het jaar slechts 6/100 bereikte.

Mocht een verdere fall-out toeslaan, dan zou zelfs een nieuwe duik van 50% van de huidige niveaus het sentiment alleen maar naar het gebied brengen dat normaal gesproken macroprijsbodems markeert voor BTC/USD – rond de 10/100.

Crypto Fear & Greed Index (screenshot). Bron: Alternative.me

De meningen en meningen die hier worden uitgedrukt, zijn uitsluitend die van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijk de mening van Cointelegraph.com. Elke investerings- en handelsbeweging brengt risico’s met zich mee, u moet uw eigen onderzoek doen bij het nemen van een beslissing.Plaats een reactie