Elon Musk kijkt naar leiderschapsverandering op Twitter, zal dit van invloed zijn op Dogecoin?


De overname van Twitter door Elon Musk duwde de prijs van Dogecoin de afgelopen weken op verschillende punten omhoog. Dit kwam door de relatie van de miljardair met de meme-munt in het verleden. Recente onthullingen over de plannen van Musk voor het socialemediaplatform waren echter niet echt in het voordeel van Dogecoin en de meest recente volgt in dezelfde richting.

Musk wil nieuw leiderschap voor Twitter

Natuurlijk werd verwacht dat Musk het werk voor Twitter zou moeten doen om een ​​goed rendement te krijgen op zijn investering van $ 44 miljard om het te kopen. Sindsdien zijn er verschillende veranderingen geweest terwijl het bedrijf de verandering doormaakt en zich vestigt in zijn nieuwe leiderschap. Het ziet er echter niet naar uit dat Musk van plan is om lang aan te blijven.

Woensdag onthulde Musk dat hij verwacht dat zijn tijd bij Twitter zal afnemen, omdat hij van plan is nieuw leiderschap voor het bedrijf te vinden. Musk had eerder CEO Parag Agrawal en andere hooggeplaatste leidinggevenden ontslagen, evenals het hele bestuur. Nu is de miljardair van plan een vervanger te vinden om Twitter in zijn plaats te runnen.

Musk onthulde dit tijdens zijn getuigenis ter verdediging van een Tesla-loonpakket van $ 56 miljard in een rechtbank in Delaware. Hij legt uit dat hij voorlopig aanblijft omdat het bedrijf na de overname moest worden gereorganiseerd. Maar hij legt uit dat als Twitter eenmaal in een sterke positie was, hij nieuw leiderschap zou brengen.

De vorige CEO en oprichter van Twitter, Jack Dorsey, had eigenlijk ontkennend gereageerd op een vraag of hij daadwerkelijk open zou staan ​​om terug te keren als CEO. Dorsey werkt al aan een gedecentraliseerde social media-concurrent voor Twitter genaamd BlueSky.

Welke invloed heeft dit op Dogecoin?

De laatste tijd hangt de waarde van Dogecoin af van de mogelijkheid dat Elon Musk het op de een of andere manier in Twitter zou integreren. In eerste instantie was het de verwachte toevoeging van DOGE als een van de cryptocurrencies die werden gebruikt voor de “Tip Jar”-functie, maar nu zijn er oproepen dat de meme-munt wordt toegevoegd als betaalmiddel voor “Twitter Blue”.

DOGE price holds above $0.08 | Source: DOGEUSD on TradingView.com

Er is echter niets definitiefs van Musk over de integratie van Dogecoin in het socialemediaplatform. Dit ondanks het feit dat de CEO van Tesla DOGE blijft steunen en promoot als een van de cryptocurrencies met een toekomst in de markt.

Als Musk uiteindelijk een nieuwe leider kiest voor het socialemediabedrijf dat crypto niet ondersteunt, kan dat een negatieve invloed hebben op de prijs van DOGE. Maar aangezien crypto al deel uitmaakt van Twitter en Musk een evangelist is voor de digitale activa, is het onwaarschijnlijk dat hij iemand zou aanwijzen die vijandig staat tegenover crypto.

Voorlopig volgt Dogecoin nog steeds de algemene trend op de bearmarkt. Het wordt verhandeld tegen $ 0,085 op het moment van schrijven en is de achtste grootste cryptocurrency met een marktkapitalisatie van $ 11,4 miljard.

Featured image from KnowTechie, chart from TradingView.com

Volgen Beste Owie op Twitter voor marktinzichten, updates en af ​​en toe een grappige tweet…Plaats een reactie