El Salvador lanceert CUBO+ educatief programma gericht op het produceren van Elite Bitcoin- en Lightning-ontwikkelaars


Bitcoin Country probeert Bitcoin- en Lightning-ingenieurs van wereldklasse te genereren via een nieuw programma dat gebruikmaakt van het universitaire systeem.

El Salvador’s Bitcoin Office heeft een nieuw educatief programma van zes maanden aangekondigd, getiteld “CUBO+”, dat tot doel heeft Bitcoin- en Lighting-ontwikkelaars op elite-niveau te produceren via het Salvadoraanse universitaire systeem.

Volgens het bureau zal het programma, dat in mei van start gaat, bestaan ​​uit een relatief kleine groep studenten, onder de 25 jaar, afgesplitst van enkele van de slimste studenten van de universiteiten van El Salvador. De eerste groep bestaat uit studenten van de Universiteit van Don Bosco. Ze zullen strijden om de inaugurele Plan B Fellowship, gefinancierd door Tether en Fulgur Ventures. Het project is het resultaat van de onlangs aangekondigde overeenkomst tussen El Salvador en Lugano, Zwitserland voor ’s werelds eerste Bitcoin Ambassade in de Zwitserse stad.

Het programma zal worden geleid en onderwezen door enkele van de slimste koppen in Bitcoin, die binnenkort zullen worden aangekondigd. De lessen variëren in onderwerpen van technische ontwikkeling op hoog niveau die specifiek is voor Bitcoin, tot gedistribueerde technologieën zoals Holepunch, Nostr en Web5. Particuliere financiering is verantwoordelijk voor het programma en alle studenten die in aanmerking komen voor de Plan B Fellowship ontvangen een stipendium om de kosten van de cursus te dekken.

De eerste twee maanden van het programma zijn online, gevolgd door een persoonlijke bootcamp van twee weken, met intensieve cursussen van een hele dag in San Salvador. De resterende maanden omvatten nauw online mentorschap met de topnamen in Bitcoin.

De informatie die met Bitcoin Magazine werd gedeeld, beschreef hoe het programma een raamwerk zal worden waarop anderen kunnen gebruiken als een open-sourcestandaard voor Bitcoin-onderwijs op hoog niveau. Onderwijsdeskundigen nemen deel aan het ontwerp van de cursus, dat belooft de standaard te worden voor andere landen om te volgen.

Studenten die de cursus voltooien, krijgen verschillende opties aangeboden om hun Bitcoin-reis voort te zetten, inclusief de mogelijkheid om een ​​fulltime baan aan te nemen bij gerenommeerde Bitcoin-bedrijven. Anders zullen ondernemerskansen en permanente educatie beschikbaar zijn.

De naam Cubo+ is afgeleid van een project dat president Nayib Bukele startte in zijn functie als burgemeester van San Salvador. Toen hij burgemeester was, zou de stad gebouwen oprichten in gebieden die verarmd waren, en deze gebouwen dienden als bibliotheken en gemeenschapscentra voor het bevorderen van onderwijs. Het programma hoopt op deze inspiratie te kunnen bouwen voor de toekomst van El Salvador.Plaats een reactie