El Salvador dient Bitcoin Bond Bill in – Bitcoin MagazineDe minister van Economische Zaken van El Salvador, Maria Luisa Hayem Brevé, heeft een wetsvoorstel voor de uitgifte van digitale activa ingediend bij de wetgevende vergadering van het land, wat de weg vrijmaakte voor de lancering van zijn door bitcoin gesteunde “vulkaan”-obligaties.

Het baanbrekende initiatief, dat vandaag een jaar geleden voor het eerst werd aangekondigd, probeert kapitaal en investeerders naar El Salvador te trekken. Destijds werden de plannen onthuld om $ 1 miljard aan obligaties uit te geven op het Liquid Network, een gefedereerde Bitcoin-zijketen, waarbij de procedure van de obligaties wordt verdeeld tussen een directe toewijzing van $ 500 miljoen aan bitcoin en een investering van hetzelfde bedrag in het uitbouwen energie- en bitcoin-mijnbouwinfrastructuur in de regio.

Een sidechain is een onafhankelijke blockchain die parallel loopt aan een andere blockchain, waardoor tokens van die blockchain veilig in de sidechain kunnen worden gebruikt terwijl ze zich houden aan een andere set regels, prestatie-eisen en beveiligingsmechanismen. Liquid is een zijketen van Bitcoin waarmee bitcoin kan stromen tussen de Liquid- en Bitcoin-netwerken met een tweerichtingskoppeling. Een weergave van bitcoin die wordt gebruikt in het Liquid-netwerk wordt L-BTC genoemd. De verifieerbaar equivalente hoeveelheid BTC wordt beheerd en beveiligd door de leden van het netwerk, functionarissen genoemd.

“De digitale effectenwetgeving zal El Salvador in staat stellen het financiële centrum van Midden- en Zuid-Amerika te worden”, schreef Paolo Ardoino, CTO van cryptocurrency exchange Bitfinex, op Twitter.

Bitfinex zal een licentie krijgen om de uitgifte van obligaties in El Salvador te kunnen verwerken en noteren.

De obligaties betalen een rendement van 6,5% en maken versneld burgerschap voor investeerders mogelijk. De overheid zal de helft van de extra winst delen met investeerders als een Bitcoin-dividend zodra de oorspronkelijke $ 500 miljoen in geld is omgezet. Deze dividenden zullen jaarlijks worden verspreid met behulp van het vermogensbeheerplatform van Blockstream.

Het indienen van de rekening, waarop eerder dit jaar werd gezinspeeld, vormt een kickstart voor de eerste grote mijlpaal voordat de obligaties het daglicht kunnen zien. De volgende is om het goedgekeurd te krijgen, wat naar verwachting voor Kerstmis zal gebeuren, vertelde een bron dicht bij president Nayib Bukele aan Bitcoin Magazine. Het wetsvoorstel werd op 17 november ingediend en vandaag gepresenteerd aan het congres van het land. Het is hieronder volledig ingebed.Plaats een reactie