Dogecoin zal naar verwachting nog een daling van 6% ervaren voordat herstel wordt gestart


Op het moment van schrijven handelde Dogecoin (DOGE) tegen $0,070. De meme-munt heeft moeite om te herstellen nadat hij werd afgewezen voor $ 0,076, waarbij de stieren geen momentum konden krijgen. De huidige overheadweerstand voor DOGE is $ 0,073. Als dit niveau wordt overschreden, kan dit de meme-munt naar $ 0,078 stuwen.

Als de prijs echter vanaf het huidige niveau daalt, zal deze waarschijnlijk $ 0,068 bereiken en mogelijk verder dalen tot $ 0,066, wat resulteert in een waardedaling van bijna 6%. Het handelsvolume van DOGE in de laatste sessie gaf een rood signaal aan, wat duidt op toenemende verkoopdruk.

Technische Analyse

Dogecoin vertoonde een daling van de koopkracht op de eendaagse grafiek | Bron: DOGEUSD op TradingView

Gedurende het grootste deel van de maand bleef de vraag naar de meme-munt laag. Dit bleek uit de Relative Strength Index (RSI) die onder de 40 bleef en bijna de 30 bereikte, wat duidt op oververkochte omstandigheden.

Bovendien werd de prijs van het activum consequent verhandeld onder de 20-Simple Moving Average-lijn, wat suggereert dat verkopers de drijvende kracht waren achter het prijsmomentum van de markt.

Dogecoin
Dogecoin vertoonde verkoopsignalen op de eendaagse grafiek | Bron: DOGEUSD op TradingView

Gedurende deze maand heeft DOGE geen positieve vraag gehad en de grafiek geeft verkoopsignalen weer. De Moving Average Convergence Divergence (MACD), die prijsmomentum en omkeringen aangeeft, vormde rode histogrammen onder de halve lijn.

Dit suggereert een signaal om te verkopen, wat wijst op een mogelijke prijsdaling in de komende handelssessies. De Bollinger Bands-indicator is breder geworden met betrekking tot prijsvolatiliteit en fluctuatie, wat aangeeft dat DOGE prijsschommelingen kan ervaren in de volgende handelssessie. Voor een spoedig herstel van Dogecoin is het sterk afhankelijk van een bredere marktsterkte.

Uitgelichte afbeelding van UnSplash, grafieken van TradingView.com

Plaats een reactie