Dogecoin Whale maakt $ 5 miljoen over aan DOGE naar Coinbase, bearish signaal?


Uit gegevens blijkt dat een Dogecoin-walvis meer dan $ 5 miljoen in de crypto naar Coinbase heeft gestort. Dit is wat het kan betekenen voor de prijs van DOGE.

Dogecoin Whale stuurt 57 miljoen DOGE naar Crypto Exchange Coinbase

Volgens gegevens van de crypto-transactietrackerservice Walvis alarm, heeft er vandaag een enorme Dogecoin-transactie plaatsgevonden op de blockchain. In totaal omvatte deze overdracht de verplaatsing van 57.056.400 DOGE, ter waarde van meer dan $ 5 miljoen op het moment dat de transactie werd verzonden.

Aangezien het bedrag hier zo groot is, is de entiteit achter de overdracht waarschijnlijk een walvis, of op zijn minst een groep die bestaat uit meerdere grote investeerders. Vanwege het enorme aantal tokens dat betrokken is bij dergelijke transacties, kunnen ze soms merkbare rimpelingen in de prijs van het activum veroorzaken.

Maar welke verandering mogelijk kan worden veroorzaakt in de waarde van de cryptovaluta door een dergelijke beweging van munten, hangt af van verschillende factoren, waarbij de exacte bedoeling achter de transactie de belangrijkste is.

Hier zijn enkele details over de laatste Dogecoin-walvistransactie, die enig licht kan werpen op de reden waarom de belegger besloot deze stap te zetten:

Looks like the holder only had to pay a small fee of $0.21 for this massive transfer to be possible | Source: Whale Alert

Zoals hierboven te zien is, was het verzendadres voor deze Dogecoin-transactie een onbekend adres, wat een type adres is dat niet is gekoppeld aan een bekend gecentraliseerd platform, en dus waarschijnlijk een persoonlijke portemonnee is. De ontvanger was in dit geval een adres dat is aangesloten bij de cryptobeurs Coinbase.

Merk op dat de transactiedetails laten zien dat er een andere ontvanger aanwezig is voor deze transactie, met een totaalbedrag van bijna $ 10,5 miljoen. Maar bij nader inzien is het duidelijk dat het precies hetzelfde adres is als de afzender, wat betekent dat deze uitvoer alleen het bedrag laat zien dat nog in de originele portemonnee zit (dat wil zeggen iets meer dan $ 5,3 miljoen, aangezien $ 5,1 miljoen naar Coinbase ging) .

Een transactie als deze waarbij munten van een persoonlijke portemonnee naar een beurs gaan, wordt een instroom van een beurs genoemd. Beleggers storten meestal op beurzen voor verkoopdoeleinden, dus instromen kunnen bearish implicaties hebben voor de prijs van de meme-munt.

Als deze Dogecoin-walvis deze overdracht echt heeft gemaakt met de bedoeling om op Coinbase te verkopen, kan DOGE er een negatief effect van voelen. Uit gegevens van WhaleStats blijkt echter dat de crypto gisteren in de top 10 van meest gekochte tokens stond door de grootste BNB Smart Chain (BSC) whales.

Dergelijke accumulatie van walvissen kan over het algemeen bullish zijn voor de prijs, dus afhankelijk van de omvang van deze aankopen kunnen ze eventuele verkoopdruk compenseren die de walvis van vandaag kan veroorzaken. In een dergelijk scenario zou Dogecoin waarschijnlijk geen enkele impact voelen van de instroom van de beurs.

DOGE Prijs

Op het moment van schrijven handelt Dogecoin rond de $0,0889, een stijging van 5% in de afgelopen week.

Dogecoin-prijsgrafiek

The value of the crypto seems to have climbed up in recent days | Source: DOGEUSD on TradingView

Uitgelichte afbeelding van Richard Sagredo op Unsplash.com, grafiek van TradingView.comPlaats een reactie