Dogecoin-prijs daalt de komende dagen met 15%


Dogecoin verandert momenteel van eigenaar tegen een prijs die aanzienlijk lager is dan het hoogste punt in zes maanden van $ 0,1572, wat beleggers de mogelijkheid biedt om te profiteren van een enorme korting voor accumulatie.

  • Dogecoin daalde met 11% na nieuws over Twitter’s plannen om crypto-integratieprojecten te stoppen
  • DOGE is erin geslaagd om de afgelopen 24 uur te herstellen, met een stijging van bijna 7%
  • Het actief kijkt naar $ 0,136 als cruciaal punt voor een verdere prijsstijging

Volgens tracking van Coingeckode cryptovaluta met hondenthema wordt verhandeld tegen $ 0,1304, aangezien deze de afgelopen 24 uur met 6,7% is gestegen.

Hoewel de week-to-date winst nu slechts 55,2% bedraagt, is deze de afgelopen twee weken nog steeds met 119,8% gestegen en de afgelopen maand met 102%.

Zelfs met een ietwat grote prijsdaling slaagde Dogecoin erin zijn plaats als de 8 . te behoudene grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie met een totale waardering van $ 17,83 miljard.

Of het die goede plek kan behouden of niet, het is een gok vanaf deze tijd, aangezien DOGE heen en weer blijft bewegen met zijn prijstraject. Voorlopig lijken de grafieken te wijzen op een daling van 15% in de komende dagen.

Dogecoin Prijsanalyse

DOGE dagelijkse prijschat geeft veel aan hogere prijs afwijzing zones dicht bij de $ 0,15 markering. Dit kwam omdat de bullish beweging van de altcoin opraakte, waardoor deze de afgelopen drie dagen 11% van zijn waarde verloor.

Source: TradingView

De digitale munt doet zijn best om het cruciale Fibonacci-retracementniveau van $ 0,12 te behouden en kan ernstig worden beïnvloed door een enorme verkoopdruk die voor Dogecoin nog een daling van 12% kan veroorzaken om de zone van $ 0,11 te testen.

Ondertussen vestigde de dagelijkse Relative Strength Index (RSI) van het activum zich in een overbought-regio, maar het algemene sentiment wijst in de richting van een bullish beweging, aangezien de waarde 72,4% bedraagt.

Analyse van andere DOGE-indicatoren suggereert dat een succesvolle overschrijding van de regio van $ 0,136 de eerdere stelling voor een mogelijke daling ongeldig zal maken en in plaats daarvan het activum in staat zal stellen $ 0,152 te bereiken.

Het is belangrijk op te merken dat de recente rally van de crypto werd geïnspireerd door een aantal gebeurtenissen, zoals het verbeteren van de marktomstandigheden en de recente Twitter-aankoop van de zelfverklaarde “Dogefather” Elon Musk.

Twitter is misschien toch niet DOGE-vriendelijk

Nadat Musk zijn buy-out van $ 44 miljard van het sociale-mediaplatform, Dogecoin . had voltooid, sterk gestegenwaardoor de prijs met ongeveer 130% stijgt.

Dit bewees dat de vocale DOGE-aanhanger nog steeds een van de grootste factoren is die het prijstraject van het activum kunnen beïnvloeden.

Analisten waren van mening dat de vraag naar het token steeg na de overname van Twitter, omdat de hoop dat het zou worden gebruikt als geaccepteerde valuta voor de betaling van diensten nieuw leven werd ingeblazen.

Het blijkt dat dat idee nu misschien uitgesloten is, aangezien er berichten circuleren dat de socialemediagigant, nu onder nieuw management, van plan is om alle plannen met betrekking tot crypto-integratie te staken.

Hierna daalde DOGE met meer dan 11% in slechts een tijdsbestek van 24 uur, omdat het ontdekte dat zelfs nu Elon Musk de dienst uitmaakt, Twitter kan niet worden beschouwd als zijn vriend altijd.

Toch lijken walvissen niet te worden beïnvloed door de ontwikkeling, aangezien in dezelfde periode meer dan $ 18 miljoen aan Dogecoin van portemonnee naar portemonnee is gegaan.

DOGE total market cap at $16.9 billion on the weekly chart | Featured image from Laptop Mag, Chart: TradingView.com

Disclaimer: The analysis represents the author's personal understanding of the crypto market and should not be construed as investment advice.Plaats een reactie