Dogecoin is 75% gecrasht tegen Bitcoin sinds Elon Musk’s SNL-verschijning

laatste update: 09-2022


Dogecoin (DOGE) staat misschien weer in de top-tien van cryptocurrency door marktkapitalisatie, maar de verliezen in zowel USD als Bitcoin (BTC) termen sinds Elon Musk’s SNL-uiterlijk zijn aanzienlijk.

Dogecoin verliest Musk-effect

Het handelspaar DOGE/BTC is met 75% gedaald na een piek van 1.287 satoshi’s op 9 mei 2021, een dag nadat Musk te gast was op Saturday Night Live, inclusief een schets met de titel ‘The Dogefather’.

DOGE/BTC dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Vóór zijn verschijning tweette de miljardair-ondernemer meedogenloos Dogecoin-memes, afbeeldingen, die DOGE – een cryptocurrency die begon als een grap – hielpen om in mei 2021 een marktkapitalisatie van ten noorden van $ 90 miljard te bereiken.

Dat is meer dan 36.000% winst in slechts twee jaar. Maar sindsdien is het bergafwaarts gegaan.

Beleggers spraken de hoop uit dat zelfs een optimistische knipoog van Musk op SNL naar DOGE zijn 106 miljoen volgers ertoe zou aanzetten de meme-token te kopen. Maar Musk deed iets onvoorzienbaars: hij noemde Dogecoin een ‘hustle’.

Een dag later begon de prijs van DOGE te dalen vanaf het hoogste punt ooit. Het zet zijn neerwaartse trend voort tot op de dag van vandaag en wisselt van eigenaar voor ongeveer 300 satoshis ten opzichte van zijn piekwaarde van 1.287 satoshis.

Tegelijkertijd is de prijs van Dogecoin met meer dan 90% gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar na een piek van $ 0,76 in mei 2021.

De inspanningen van Elon Musk om Dogecoin relevant te houden

Musk heeft sindsdien meerdere pogingen gedaan om de interesse van mensen in Dogecoin nieuw leven in te blazen.

In mei 2021 heeft hij onthuld hij werkte sinds 2019 samen met Dogecoin-ontwikkelaars om de transactie-efficiëntie van zijn blockchain te verbeteren. Bovendien begonnen Musk’s Tesla en SpaceX ook DOGE-betalingen voor hun koopwaar te accepteren, wat leidde tot een scherpe maar kortstondige prijsrally.

Bovendien verklaarde Musk tijdens een marktcrash in maart 2022 dat hij zijn cryptobezit, waaronder DOGE en Bitcoin, niet zou verkopen. Desalniettemin verkocht Tesla drie maanden na de verklaring van Musk 75% van zijn Bitcoin-aandelen.

Het vooruitzicht om een ​​DOGE-betalingsoptie aan Twitter toe te voegen, stortte ook in nadat Musk zich terugtrok van het kopen van de socialemediagigant.

In september 2022 lanceerde Tesla Cyberwhistle, een verzamelobject in beperkte oplage geïnspireerd op zijn Cybertruck-voertuig, dat gebruikers alleen via Dogecoin kunnen kopen.

Zal Dogecoin dan terugveren?

Traders zijn begonnen Musk’s gevierde associatie met Dogecoin te negeren, gezien hun halfslachtige reacties op zijn DOGE-gerelateerde updates de laatste tijd.

In plaats daarvan lijkt het erop dat handelaren de laatste tijd meer gefocust zijn op macrokatalysatoren, voornamelijk de opeenvolgende renteverhogingen van de Federal Reserve die in 2022 en daarna neerwaartse druk hebben uitgeoefend op cryptocurrencies, aandelen en vergelijkbare risicovolle activa.

Gerelateerd: Dogecoin wordt de op één na grootste PoW-cryptocurrency

De technische opstellingen suggereren ook hetzelfde. Op de wekelijkse grafiek test DOGE/BTC nu bijvoorbeeld 307 satoshis als tussentijdse ondersteuning, gezien de geschiedenis van het niveau als een sterke prijsbodem sinds november 2021.

DOGE/BTC wekelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Bij een beslissende doorbraak onder de 307 satoshis zou DOGE/BTC zijn 200-weeks exponentieel voortschrijdend gemiddelde (200-weekse EMA; de blauwe golf) in de buurt van 244 satoshis als neerwaartse doelstelling in 2022 testen – een daling van 20%.

Een daling van 40% ten opzichte van de dollar

De DOGE-prijs is sinds de top in mei 2021 in een breed dalend kanaal ten opzichte van de Amerikaanse dollar aan het dalen, en ziet nu de lagere trendlijn als het volgende neerwaartse doel.

DOGE/USD wekelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Het doel lijkt binnen het bereik te liggen dat is gedefinieerd door $ 0,048 en $ 0,036, gezien de geschiedenis van deze niveaus als ondersteuning. Daarom zou DOGE in het vierde kwartaal van 2022 met ongeveer 40% kunnen dalen ten opzichte van de dollar.

De meningen en meningen die hier worden uitgedrukt, zijn uitsluitend die van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijk de mening van Cointelegraph.com. Elke investerings- en handelsbeweging brengt risico’s met zich mee, u moet uw eigen onderzoek doen bij het nemen van een beslissing.Plaats een reactie