Dit is waarom Ethereum nog niet uit het bos is


Ethereum heeft een aanzienlijk nadeel uit het weekend zien komen. Dit werd veroorzaakt door de FTX-hacker, die momenteel honderdduizenden ETH bezit, en een aantal van die munten dumpte voor Bitcoin in het weekend. Na het dumpen van ongeveer 10.000 ETH, had het digitale activum meer dan 7% gedumpt, omdat een groot aantal investeerders de portemonnee blijft volgen.

Er komt meer pijn voor ETH

Kijkend naar de impact van de FTX-hacker die ETH voor BTC op de markt verkocht, en gezien de saldi van het adres, is het geen geheim dat Ethereum nog niet helemaal uit het bos is. Er zijn veel ogen gericht op de portemonnee van de hacker, die meer dan 180.000 ETH bevat, wat neerkomt op meer dan $ 200 miljoen.

Zelfs nu blijft de hacker meer ETH dumpen, waardoor de verkoopdruk op de cryptocurrency toeneemt. Maandag dumpte de hacker nog eens 15.000 ETH die volgens on-chain data werd omgezet in BTC. Gezien het verkooppatroon lijkt het erop dat de hacker de gestolen cryptovaluta probeert om te zetten in BTC, en deze waarschijnlijk later door een mixer zal halen.

Voortdurende verkoop van de kant van de hacker die nu een van de grootste ETH-walvissen is, kan verdere schade aan de prijs van Ethereum veroorzaken. In de afgelopen 24 uur is de prijs van ETH al met meer dan 7% gedaald, waardoor driecijferige prijsklassen een toenemende mogelijkheid worden voor ETH.

ETH falls to $1,100 | Source: ETHUSD on TradingView.com

Kan Ethereum standhouden?

Ethereum-stieren blijven vechten tegen de verkoopdruk die wordt gecreëerd door de FTX-hacker die munten dumpt, maar er is maar zoveel dat ze kunnen doen. Tijdens een cryptowinter zoals die momenteel gaande is, zijn de prijzen van cryptocurrencies al gedaald, waardoor ze vatbaarder worden voor verdere dalingen.

Als de FTX-hacker alle 180.000 resterende tokens op de markt zou dumpen, dan is er op dit moment niet genoeg vraag om het op te nemen. De steun van $ 1.000 is al verzwakt en zou ook voor beren een gemakkelijke prooi zijn.

Als alternatief kan de hacker stoppen met het verkopen van munten om te wachten op een prijsherstel, wat de markt enige tijd zou geven om daadwerkelijk voet aan de grond te krijgen. Maar het sentiment in de ruimte is al aan het dalen en investeerders hebben zich opnieuw in hun schulp teruggetrokken nu de Fear & Greed Index wijst op extreme angst.

Featured image from MARCA, chart from TradingView.com

Volgen Beste Owie op Twitter voor marktinzichten, updates en af ​​en toe een grappige tweet…Plaats een reactie