Dit is hoe de industrie het zal doen


Als de Wells Notice van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Coinbase iets duidelijk maakt, is het dat het bureau in oorlog is met de crypto-industrie. Coinbase is het uithangbord van de Amerikaanse crypto-industrie en heeft zich altijd ingezet voor naleving van de regelgeving en licentieregistratie – anders had de beurs zijn IPO ook niet kunnen goedkeuren.

Desalniettemin besloot de SEC een Wells-kennisgeving naar Coinbase te sturen met de nadruk op uitzetten en activalijsten. Een Wells-kennisgeving gaat meestal vooraf aan een handhavingsactie, zoals CEO Brian Armston zei.

In feite als Coinbase CLO Paul Grewal schreef via Twitter heeft de uitwisseling de SEC meer dan 30 keer ontmoet in de afgelopen negen maanden om een ​​manier te vinden om zich te registreren – zonder iets terug te horen. Toen Coinbase in 2021 een aanvraag indiende om naar de beurs te gaan, verleende de SEC goedkeuring. “Nu zijn ze van gedachten veranderd over wat is toegestaan,” zei Grewal.

Een oorlog tegen crypto en hoe de industrie zal winnen

In een blogpost beschrijft Coinbase wat het meest schokkend is aan de Well Notice: “De SEC-medewerkers vertelden ons dat ze mogelijke schendingen van de effectenwetgeving hebben vastgesteld, maar weinig meer. We hebben de SEC specifiek gevraagd om vast te stellen welke activa op onze platforms volgens hen effecten kunnen zijn, en ze weigerden dit te doen.

De cryptogemeenschap is verontwaardigd over de manier waarop de SEC weigert haar werk te doen door geen duidelijke regels op te stellen en tegelijkertijd te reguleren met handhavingsacties. Daarom lijkt het duidelijk: de oorlog kan alleen voor de rechtbank worden gewonnen.

Gelukkig staat Coinbase meer dan te popelen om te vechten. “Dus wat gebeurt er daarna? We maken gebruik van het rechtssysteem om eindelijk wat duidelijkheid te krijgen voor de crypto-industrie in de VS. Ironisch genoeg is het vaststellen van jurisprudentie onze beste kans om de regelgevende duidelijkheid te krijgen die de industrie verdient”, legt Grewal uit.

Jake Chervinsky, hoofdbeleidsmedewerker bij Blockchain Association, uitgedrukt zijn ontzetting over de Wells-kennisgeving aan Coinbase nadat het bedrijf “buitengewoon veel” tijd en middelen had besteed aan het te goeder trouw werken om duidelijkheid over de regelgeving van de SEC te verkrijgen. Toch is Chervinsky hoopvol:

Gelukkig is Coinbase klaar om te vechten en in een sterke positie om dit wettelijk met succes te doen. Vergeet niet dat de SEC de wet niet maakt. Het maakt alleen beschuldigingen, die uiteindelijk in de rechtbank moeten worden getoetst. Vaak, zoals hier, heeft de SEC het bij het verkeerde eind.

Andere bekende kopstukken uit de crypto-industrie hebben een vergelijkbare mening. Scott Melker, The Wolf Of All Streets, beweert via Twitter dat Coinbase de SEC voor de rechtbank zal begraven omdat ze de oorlogskas en de feiten aan hun kant hebben. Melker schrijft:

Het rechtssysteem heeft in elke beschikbare situatie op de SEC gelet. Laten we gaan. […] Dit zal de industrie in de VS katalyseren op een manier waar de SEC absoluut niet op voorbereid is. Gary is geroosterd.

Caitlin Long, oprichter en CEO van cryptovriendelijke Custodia Bank, voegt toe:

HET ZOU NU KRISTALDUIDELIJK MOETEN ZIJN dat de Biden-regering alle crypto (zelfs de legitieme delen ervan) uit de VS wil hebben […] De taak van de SEC is beleggersbescherming. Hoe beschermde het beleggers om een ​​bedrijf naar de beurs te laten gaan als het effectenwetten overtrad?

Voorstander van de XRP-gemeenschap, Jeremy Hogan, merkt ook op dat de SEC niet langer een onafhankelijke instantie is die regels opstelt op basis van de wet, maar een “politieke handhavingsarm van de regering en haar opvattingen” is, eraan toevoegend: “Alleen de rechtbanken kunnen ons nu redden.”

Auteur Andrew Samuel uitgedrukt ook zijn optimisme:

Herinnering: een paar weken geleden werd de SEC uit elkaar geplukt door Grayscale-advocaten en een beroepspanel in het DC Circuit. Je kunt er zeker van zijn dat Coinbase hetzelfde gaat doen in de komende maanden/jaren. Die twee bedrijven, wat je ook van ze vindt, zijn nu de fakkeldragers van het stoppen van de dood van crypto in de VS.

Op het moment van schrijven handelde Bitcoin tegen $27.630, waarmee het nieuws van gisteren werd verwerkt.

BTC-prijs die FOMC en het Coinbase-nieuws verteert, grafiek van 1 uur | Bron: BTCUSD op TradingView.com

Uitgelichte afbeelding van iStock, grafiek van TradingViewPlaats een reactie