Digitaal activaplatform Bakkt gaat Apex Crypto overnemen voor $ 200 miljoenDigitaal activaplatform Bakkt is een overeenkomst aangegaan om Apex Crypto, LLC over te nemen van Apex Fintech Solutions, Inc. Volgens de overeenkomst zal Bakkt naar verwachting Apex Crypto overnemen voor het prijskaartje van $ 200 miljoen, en de eerste betaling van $ 55 miljoen doen tegen het sluiten van de deal. De transactie zal waarschijnlijk in de eerste helft van 2023 worden afgerond en is onderhevig aan wettelijke goedkeuringen.

Apex Crypto, gelanceerd in 2019, is een “kant-en-klaar platform” gewijd aan geïntegreerde cryptohandel, gebouwd met de bedoeling te voldoen aan de toenemende vraag van meer dan 30 fintech-bedrijven en hun groeiende klanten. Apex Crypto is in wezen gebouwd “om beleggers in staat te stellen over te stappen tussen het verhandelen van aandelen en cryptocurrency door efficiënte oplossingen voor het openen en financieren van rekeningen aan te bieden”, terwijl complexe crypto-gerelateerde regelgevende en licentieverplichtingen worden afgehandeld.

De overname van Apex Crypto door Bakkt is klaar om zijn aanbod van cryptocurrency-producten te vergroten en zijn klantenbestand uit te breiden met fintech-bedrijven, handelsapp-platforms en neo-banken, en crypto-oplossingen te bieden aan de meer dan 220 klanten van Apex. De gezamenlijke inspanning zal naar verwachting de productinnovatie en -ontwikkeling voor cryptoproducten versnellen, zoals staking, externe overdrachten en niet-vervangbare tokens (NFT’s). Over het algemeen wordt verwacht dat de deal de inkomsten van Bakkt zal versterken en diversifiëren naarmate het aanbod wordt uitgebreid.

Verwant: Bakkt crypto-uitwisselingspartners met Google voor betalingen.

Bakkt, gelanceerd door de Intercontinental Exchange in 2018, bood eerst Bitcoin (BTC) futures-contracten exclusief aan aan geaccrediteerde investeerders. In maart 2021 bracht het platform een ​​betalingsapp uit waarmee gebruikers crypto kunnen gebruiken om aankopen te doen, ontworpen om “de consumentenuitgaven te vergroten, de betalingskosten te verlagen en loyaliteitsprogramma’s voor verkopers te versterken”.

Bakkt kende een schijnbaar langzamere uitrol dan velen in de ruimte hadden verwacht. Het platform was in eerste instantie gericht op de institutionele adoptie van crypto voordat het verschoof naar op de detailhandel gerichte apps en institutionele Bitcoin-futures-contracten.

In oktober 2021 ging Bakkt naar de beurs met een fusie via een speciaal overnamebedrijf, VPC Impact Acquisition Holdings. Op het moment van de lancering werden BKKT-aandelen verhandeld op de New York Stock Exchange voor $ 9,45, maar worden momenteel verhandeld tegen $ 2,00 op het moment van publicatie.

Plaats een reactie