Deze indicator geeft aan dat Amerikaanse investeerders Bitcoin tijdens de crash harder hebben verkocht dan anderen


De Bitcoin Coinbase Premium Index suggereert dat Amerikaanse investeerders meer hebben verkocht dan anderen tijdens de laatste crash in de crypto.

Bitcoin Coinbase Premium Index is onlangs dieprood geworden

Zoals opgemerkt door een analist in een CryptoQuant-post, lijken walvissen op Coinbase Pro achter de laatste dump te hebben gezeten.

De “Coinbase Premium Index” is een indicator die het procentuele verschil meet tussen de Bitcoin-prijs vermeld op Coinbase Pro (USD-paar) en die vermeld op Binance (USDT-paar).

Coinbase Pro is in de volksmond bekend om te worden gebruikt door investeerders in de VS (vooral grote institutionelen), terwijl Binance een meer wereldwijd verkeer krijgt.

Daarom kunnen de prijsverschillen die op deze twee crypto-uitwisselingen worden vermeld, aangeven welke investeerders meer verkopen of kopen.

Wanneer de statistiek een positieve waarde heeft, betekent dit dat de waarde van BTC op Coinbase op dit moment hoger is dan op Binance, wat suggereert dat Amerikaanse investeerders recentelijk meer koopdruk hebben uitgeoefend.

Aan de andere kant suggereren negatieve waarden van de premie dat Amerikaanse houders momenteel meer dumpen dan wereldwijde beleggers.

Hier is een grafiek die de trend in de Bitcoin Coinbase Premium Index van het afgelopen jaar laat zien:

The value of the metric seems to have been red in recent days | Source: CryptoQuant

Zoals u in de bovenstaande grafiek kunt zien, is de Bitcoin Coinbase Premium Index onlangs samen met de crash in negatieve waarden gestort.

Dit betekent dat Amerikaanse beleggers de afgelopen week agressiever hebben gedumpt dan beleggers uit de rest van de wereld.

Zoals duidelijk te zien is in de grafiek, was er begin mei ook een soortgelijke trend te zien, toen de prijs van BTC crashte van $40.000 naar $30.000.

The Quant merkt op dat terwijl Coinbase deze verkoop observeerde, de Bitcoin Korea Premium Index een interessant gedrag vertoonde. Onderstaande grafiek laat deze trend zien.

Bitcoin Korea Premium-index

Looks like this metric had a green value recently | Source: CryptoQuant

De Korea Premium Index meet het verschil tussen de prijzen op de Zuid-Koreaanse crypto-exchanges en die op andere exchanges.

Uit de grafiek blijkt dat zowel tijdens de huidige crash als die in mei de indicator positieve pieken liet zien.

Dit impliceert dat terwijl de Amerikaanse investeerders aan het dumpen waren, de Koreaanse investeerders zich concentreerden op ‘buying the dip’.

BTC-prijs

Op het moment van schrijven schommelt de prijs van Bitcoin rond de $16,8k, een daling van 15% in de afgelopen week. In de afgelopen maand is de crypto 11% in waarde gedaald.

Bitcoin-prijsgrafiek

BTC has been stuck in consolidation under $17k in the last few days | Source: BTCUSD on TradingView
Featured image from Unsplash.com, charts from TradingView.com, CryptoQuant.com

Plaats een reactie