Deze hacker werd beloond nadat hij het geld van Tender.fi had teruggegeven


De “white hat”-hacker van Tender.fi die ervan wordt beschuldigd meer dan 1,59 miljoen dollar te hebben onttrokken aan het op Arbitrum gebaseerde gedecentraliseerde financieringsprotocol (DeFi) heeft keerde terug de fondsen. Een paar dagen geleden heeft het platform de uitleendiensten opgeschort terwijl het probeerde deze activa terug te krijgen.

Web3 slimme contractauditor CertiK richtte zich op blockchain-monitoring en analysebedrijf Lookonchain voerde een onderzoek uit. Deze firma’s hebben de hacker opgespoord die de misdaad heeft begaan na het ontdekken van een ‘verkeerde configuratie’ op Oracle van Tender.fi.

Lookonchain heeft de beveiligingsinbreuk van het uitleenplatform Tender.fi aangepakt Bron: Lookonchain op Twitter

White Hat Hacker beloond door Tender.fi

Na verschillende pogingen van het Defi-lenersprotocol Tender.fi om contact op te nemen met de hacker voor het gestolen geld, verklaarde het uitleenplatform dat de “whitehat” contact had opgenomen en begon het overleg over hoe de situatie zou worden opgelost voor het geld van klanten. Het protocol vermeldde:

De whitehat heeft contact opgenomen via de bank en we zijn momenteel in gesprek over hoe we deze situatie kunnen verhelpen. We zullen u op de hoogte houden van meer informatie zodra we deze hebben.

Na urenlange discussies via on-chain-berichten op Debank, verklaarde het protocol dat het een akkoord had bereikt met de hacker en beweerde dat het berichten had gestuurd met de betalingsvoorwaarden en afspraken. Tender.fi merkte op:

De White Hat zal alle leningen terugbetalen minus 62.158670296 ETH, die zal worden gehouden als een Bounty voor het helpen beveiligen van het protocol. Het Tender.fi-team zal de Bounty-waarde aan het protocol terugbetalen, zodat er geen slechte schulden zijn en gebruikers onaangetast blijven.

Na de schending van het protocol schortte Tender.fi alle leendiensten op en verklaarde dat ze een ongebruikelijke hoeveelheid leningen via het platform hadden opgemerkt, die uiteindelijk werd opgelost toen de hacker contact opnam met het protocol. Tender.fi concludeerde:

De acteur heeft de lening afgelost. Fondsen zijn officieel SaFu, post mortem onderweg.

Tender.fi Token TND ondervond een impact na de inbreuk op de beveiliging

Het native token van het DeFi-protocol Tender.fi, onder de ticker TND, daalde met meer dan 34% voordat de hacker het gestolen geld terugstuurde naar het platform.

TND, verhandeld op de gedecentraliseerde beurs Uniswap, daalde van $ 2,9 naar $ 1,8 nadat het nieuws over de inbreuk op de beveiliging op het uitleenplatform was gepubliceerd. Na de onderhandelingen herstelde het token zich en stabiliseerde het zich boven $2,70, volgens CoinmarketCap-gegevens.

Aan de andere kant is het aantal transacties van Tender.fi op het uitleenplatform sinds de afgelopen maand gestegen, wat betekent dat het project de aandacht van gebruikers heeft getrokken. Beleggers gebruiken “eigenlijk hun producten”, aldus het blockchain-analistenbureau Zwarte mamba ter afsluiting:

De huidige APY on Tender is super aantrekkelijk en in de toekomst zal het project veel interessante functies vrijgeven om de gebruikerservaring te verbeteren en het project te onderscheiden van andere uitleenplatforms op Arbitrum.

Tender.fi
De totale wereldwijde marktkapitalisatie van cryptocurrencies ligt momenteel onder de biljoen dollar. Bron: TOTAL TradingView.com

Functieafbeelding van Unsplash, grafiek van TradingView.comPlaats een reactie