Deze analist onthult de katalysator van de daling van de cryptoprijzen


Mike McGlone, senior macrostrateeg bij Bloomberg Intelligence, geschetst de belangrijkste katalysator voor de daling van de prijzen van Bitcoin en Crypto. In zijn recente analyse van digitale activa noemde McGlone de agressieve inflatiebeteugende strategie van de Amerikaanse Federal Reserve als de belangrijkste factor die neerwaartse druk zou kunnen uitoefenen op risicovolle activa zoals digitale activa.

De analist merkte op dat de crypto-bearmarkt nog lang niet voorbij is, terwijl hij buy-and-hold-investeerders adviseert om een ​​beschermende verzekering te zoeken tegen devaluatie van activa. Hij zei ook dat het recente herstel van digitale activa ze vatbaar maakte voor toekomstige prijsdalingen.

Fed’s renteverhoging: de belangrijkste katalysator voor de neergang van de cryptomarkt

Terwijl hij de recente neergang op de financiële markt analyseerde, ging McGlone in op de aandrang van de Fed om de rentetarieven te verhogen ondanks het potentieel van de strategie om een ​​recessie in de economie te veroorzaken. Volgens de McGlone hebben crypto-activa en aandelen hun dieptepunten nog niet gezien.

Deze verklaring impliceert dat het ergste nog moet komen, en de prijzen van cryptocurrency zouden nog verder kunnen dalen zodra de Federal Reserve implementeert het volgende basispunt (bps) in zijn renteverhogingen.

De Bloomberg-analist zei dat de aandelenmarkt, inclusief crypto, een van ’s werelds meest energieke krachten is tijdens zijn neergang. En de monetaire verkrapping van de Fed te midden van hoge recessierisico’s is een sterke katalysator voor deze daling. Hij noemde $ 25.000 als het primaire ondersteuningsniveau voor Bitcoin, terwijl hij eraan toevoegde dat maart het lot van cryptoprijzen zal bepalen.

Bitcoin-prijs tuimelt op de grafiek l BTCUSDT op Tradingview.com

Of cryptocurrencies, inclusief Bitcoin, hun spilniveaus behouden, hangt af van de CPI-gegevens komt in maart uit. De CPI-gegevens zouden bepalen hoe hard de recessie op consumenten drukt en hoeveel de verkrapping door de Fed heeft gewogen op de inflatie.

Als de CPI-gegevens laag uitkomen, zal het marktsentiment verbeteren terwijl de crypto- en aandelenkoersen stijgen. Als de index echter hoog is, zou het beleggerssentiment nog dieper dalen, wat een enorme prijsdaling zou veroorzaken op de aandelen- en cryptomarkt.

Digitale activa hebben hun bodem nog niet gezien, zegt analist

De analyse van McGlone suggereert dat de dieptepunten van 2022 die door Bitcoin en andere crypto-activa zijn geregistreerd, misschien niet hun bodem zijn. Er dreigt meer gevaar met de aanvullende verkrapping door de Fed in maart. In het rapport merkte McGlone verder op dat de markten de naijlende effecten van het monetaire beleid lijken te onderschatten, wat een goede reden zou moeten zijn om defensief te zijn.

Zoals McGlone aanhaalde, was de federale rente een jaar geleden nul en stijgt nu. Hij merkte op dat risicoactiva zoals Bitcoin begin maart veerkrachtig moeten zijn, aangezien de federale rente nu de 5% nadert. Aangezien Bitcoin begin maart zijn belangrijkste ondersteuningsniveau van $ 25.000 niet kon vasthouden, is de kans groot dat hogere rentetarieven het verder zullen drukken.

Uitgelichte afbeelding van Pixabay, grafiek van TradingView.com

Plaats een reactie