Deze Altcoins zullen het hardst worden geraakt als DCG en grijswaarden vallen


De druk op de Digital Currency Group (DCG) en Grayscale blijft toenemen. De Winklevoss-tweeling heeft DCG op 8 januari een ultimatum gesteld om de $ 900 miljoen Gemini Earn-klantgelden terug te betalen, terwijl de gebruikers zelf een class action-rechtszaak tegen beide bedrijven hebben aangespannen.

Bovendien, in wat wordt beschouwd als een tactische beslissing, raakten Valkyrie Investments en Fir Tree onlangs betrokken bij het “Shakespeariaanse drama”, zoals NewsBTC gisteren meldde. Zo wordt de druk op DCG-CEO Barry Silbert met de dag groter, terwijl hij vermoedelijk hoopt op 3 februari wanneer een panel van drie rechters uitspraak zal doen over de klacht tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission wegens weigering om GBTC om te zetten in een Bitcoin-spot-ETF.

Deze Altcoins zijn het grootste bezit van DCG en grijstinten

Zoals velen weten, bezit Grayscale een enorme hoeveelheid Bitcoin als onderdeel van zijn GBTC, namelijk meer dan 630.000 BTC, wat grote zorgen baart bij beleggers. Echter, als Twitter-gebruiker, Karl showszouden niet alleen BTC-investeerders, maar ook altcoin-investeerders moeten streven naar de overleving van de bedrijven van Silbert.

Terwijl de meer dan 630.000 BTC “slechts” 3,28% van alle Bitcoins in omloop vertegenwoordigen, zijn er twee altcoins in eigendom van het bedrijf die een nog hoger percentage van de totale marktkapitalisatie vertegenwoordigen. Binnen zijn andere trusts heeft Grayscale maar liefst 8,53% van alle Ethereum Classic (ETC), het equivalent van ongeveer $ 189 miljoen. Ten tweede staat Horizen (ZEN) op de lijst. Het aandeel van het totale marktkapitaal is 4,64%, ongeveer $ 5,7 miljoen.

Maar Grayscale heeft ook een immens hoog aandeel van ZCash (ZEC) en Ethereum (ETH) met respectievelijk 2,53% en 2,52%. Ze worden gevolgd door Litecoin (2,11%), Bitcoin Cash (1,6%) en MANA (1%).

De belangrijkste zorg voor de bovengenoemde investeerders in cryptocurrency zou kunnen zijn dat het bedrijf onder leiding van Micheal Sonnenshein enkele van zijn altcoin-trusts liquideert om zijn vlaggenschipproduct de GBTC en mogelijk Grayscale Ethereum Trust (ETHE) en de hele Digital Currency Group te redden. Silbert kon het geld gebruiken om schuldeisers te dienen.

Gezien de enorme belangen in de totale markt, zou het bijna onmogelijk zijn om uit te sluiten dat de al ondermaats presterende altcoins nog grotere, forse verliezen lijden als gevolg van een Grayscale-dump.

De prijs van Ethereum Classic ligt momenteel 90,85% onder het hoogste punt ooit van $176,16, terwijl Horizen 94,44% onder het hoogste punt ooit van $168,15 handelt. Het grootste verlies komt van Zcash, dat 99,36% onder het hoogste punt ooit van $ 5.941,80 ligt.

Hindernissen voor grijswaarden voor het oplossen van hun vertrouwen

Of er een ontbinding van alle of slechts enkele trusts zal plaatsvinden, kan op dit moment alleen worden gespeculeerd. CEO Michael Sonnenshein had de afgelopen weken meermaals benadrukt dat Grayscale niet van plan is het GBTC-fonds te ontbinden.

Desondanks bracht hij de mogelijkheid in om tot 20% van het GBTC-kapitaal terug te geven aan de aandeelhouders als hij er twee weken geleden niet in slaagde het product om te zetten in een op de beurs verhandeld fonds.

Toch zijn er hoge juridische hindernissen. Het is belangrijk om te onthouden dat Grayscale wordt gereguleerd door de SEC. Het ontbinden van trusts vereist een aanvraag bij de SEC, en het proces is erg lang en moeilijk, aan de andere kant niet onmogelijk, zoals blijkt uit de ontbinding van de XRP-trust als gevolg van de SEC-rechtszaak tegen Ripple.

Grayscale heeft een project met een laag risico en een hoog rendement. De huidige ontwikkelingen leggen echter een enorme druk op DCG en daarmee ook op Grayscale. Door de verbindingen via leningen tussen beide bedrijven zou een ondergang van het moederbedrijf ook de melkkoe Grayscale mee naar beneden kunnen sleuren.

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat een val niet noodzakelijkerwijs een storting van alle munten in één keer betekent. Als er een Reg M-oplossing is, zouden waarschijnlijk niet alle Grayscale-investeerders willen verkopen. Het blijft voor investeerders daarom belangrijk om de ontwikkeling van het DCG/Greyscale-drama te volgen.

Op het moment van schrijven stond de Ethereum-prijs op $ 1.216, wat nog steeds achterbleef bij het momentum.

ETH-prijs, 1-daagse grafiek

Uitgelichte afbeelding van Twitter, grafiek van TradingView.comPlaats een reactie