29 gedachten over “DEGIRO Standaard of Custody profiel – Wat zijn de verschillen”

 1. Waarom krijg je bij een custody account niet 100% dividend?

 2. Fijn om 0 dislikes te zien haha. Ik ben zelf 17 maar ben me nu al aan het inlezen voor wanneer ik 18 ben, meteen DEGIRO account openen dan 😉

 3. Hi! Ik overweeg zelf momenteel om een Custody account te openen bij DeGiro. Net zoals jij wil ik passief beleggen in ETF's. Mijn vraag is, hoe zit het met de uitkering van stockdividend? Er bestaan namelijk bepaalde ETF's die dividend automatisch herbeleggen. Klopt het dat ik hiervan niks hoef af te staan aan DeGiro?

 4. Duidelijke video thanks! alleen vraag ik mij nog af wat de voordelen nou echt zijn van een custody account..als het risico zo klein is bij een standaard account

 5. Je geeft aan dat het uitlenen van jouw aandelen mis kan gaan maar dat de kans hierop nagenoeg 0 is. Wanneer is dit wel het geval?

 6. Ik had niet door dat de giro een lijfrente rekening is. Na een rekening geopend te hebben en een aanzienlijk bedrag overgeboekt te hebben, bleek dat ik niet meer bij mijn geld kon, Ik had me er niet goed in verdiept en dacht dat het een gewone beleggingsrekening was. Voor zover ik het begrepen heb is het alleen handig om bij de giro te beleggen als je een pensioengat hebt of zelf je pensioen moet opbouwen. Gelukkig heeft de giro het geld dat ik in eerste instantie gestort had teruggestort zodat ik er weer de beschikking over heb.

 7. Ben net door de wachtrij heen 🙂 Deze video had ik nodig! thanks

 8. Hoezo zegt iedereen dat zij in de wachtrij staan? Ik heb zojuist een account aangemaakt, en ben direct aangemeld?

 9. “Iets” minder dividend, is in dezen de understatement van het jaar. Wat gebeurd er als het wel misgaat? Is er van uit Degiro hier een regeling voor of is het dan weg = pech ?

 10. Waarom moet je zoveel dingen aanvinken in behoorlijke moelijke Nederlandse taal? Zorgplicht pandrecht order executie.. ja mischien ben ik wat argwanend maar is dit wel safe? Bedoel krijg je er geen moelijke vragen op ten duur (aangezien je toestemming geeft)

 11. Stel je hebt 100k in een indexfonds. Dat indexfonds groeit in een jaar 7%. Moet je bij een custody account dan 10% van je 7k winst =700 euro inleveren?! :O

 12. Welk account heb jij persoonlijk? Custody of Basic? Ik twijfel, bij mij gaat het ook om de lange termijn met zo min mogelijk risico. Maar het is wel lekker om het volledige dividend te ontvangen.

 13. Heel erg bedankt, dit is allemaal vrij nieuw voor me en dit heeft er geholpen 👍

 14. Wat betekenen al die belastingformulieren en voorwaarden die je moet ondertekenen/ waarmee je akkoord moet gaan om uiteindelijk te kunnen beginnen. Zitten hier addertjes onder het gras?

 15. VOlgens mij is deze video anno 2021 niet meer up-to-date…. Ik zie in mijn account de opties Basic, Active of Trader account??

 16. Waarom zou ik ineens mijn aandelen kunnen verliezen wanneer een ander persoon besluit te shorten, wat dat dan ook is. Waarom zou ik daar als buitenstaander de dupe van kunnen worden, ik snap er niks van. Onduidelijke video

 17. Wat betekenen al die belastingformulieren en voorwaarden die je moet ondertekenen/ waarmee je akkoord moet gaan om uiteindelijk te kunnen beginnen. Zitten hier addertjes onder het gras? – vraag van melanie offermans

 18. Zijn er ook trading diensten die niet een percentage pakken maar een vast bedrag per transactie als verdien model hebben?

 19. Stel dat ze je aandelen uitlenen en het gaat fout. Ben je dan al je geld kwijt dat je in die aandelen hebt gestopt?

 20. Ik gebruik bij Degiro enkel een kapitaliserende ETF om maandelijks aan te kopen voor vermogensgroei. Is een Custody account dus de beste keuze voor mij?

Reacties zijn gesloten.