De Zuid-Koreaanse wetgever heeft naar verluidt geld uitbetaald terwijl hij wetgeving op crypto maakte: rapportKim Nam-kuk, een lid van de Nationale Assemblee van Zuid-Korea, heeft naar verluidt voor meer dan $4 miljoen aan crypto geliquideerd voordat de wetgevers in het land de “Travel Rule” van de Financial Action Task Force afdwingen.

Volgens een rapport van 8 mei van The Korea Times onderzoeken de autoriteiten van de Korea Financial Intelligence Unit Kim voor het verhandelen van ongeveer 6 miljard won ($ 4,5 miljoen) aan crypto-activa voordat Zuid-Korea de Travel Rule in maart 2022 introduceerde. De wetgever zei naar verluidt dat hij verzilverde de activa niet, maar bracht ze over naar een andere beurs, waarbij hij ook beweerde dat hij dergelijke activiteiten niet hoefde te melden.

Als lid van de Nationale Assemblee van Zuid-Korea had Kim enige autoriteit bij het afhandelen van wetten met betrekking tot digitale activa, naar verluidt steunde ze wetgeving die voorstelt om een ​​belasting van 20% op crypto-winsten uit te stellen van 2023 tot 2025. Kim heeft naar verluidt alle mogelijke belangenconflicten ontkend tussen het afhandelen crypto-activa in zijn portefeuille en daarover beslissen als wetgever.

“Dit is een ernstig moreel risico”, zei Hong Joon-pyo, burgemeester van de stad Daegu. “Hij had zijn baan als wetgever moeten opgeven en zich in plaats daarvan op speculatieve handel moeten richten. het uitstellen van cryptobelasting, wat kan worden gezien als misbruik van zijn wetgevende macht ter bescherming van zijn privévermogen.”

Het rapport kwam toen wetgevers in de Verenigde Staten overwegen om leden van het Congres te verbieden te investeren in aandelen en mogelijk digitale activa. Op het moment van publicatie waren Amerikaanse vertegenwoordigers en senatoren grotendeels verplicht om dergelijke investeringen te melden, maar waren ze niet verplicht zich te onthouden van stemmen of zich anderszins terug te trekken als er potentiële belangenconflicten zouden ontstaan ​​in wet- of regelgeving.

Verwant: Do Kwon-advocaten ontvingen $ 7 miljoen voordat Terra instortte: rapport

Zuid-Korea is opgenomen in veel postmortale rapporten van de cryptomarktcrash in 2022 omdat mede-oprichter en voormalig CEO van Terraform Labs Do Kwon een burger van de Aziatische natie is. Na de arrestatie van Kwon in Montenegro in maart, hebben de Zuid-Koreaanse autoriteiten naar verluidt om zijn uitlevering gevraagd, aangezien veel van zijn vermeende misdaden de burgers van het land betroffen.

Tijdschrift: Terra stortte in omdat het overmoed als onderpand gebruikte: Knifefight

Plaats een reactie