De VS kunnen achterop raken in de race om de crypto-revolutie te leiden, hier is waarom


De Verenigde Staten, die altijd ’s werelds tweede leidende land in technologie zijn geweest nadat Japan op het punt staat af te treden om zijn race als leider in cryptocurrency-innovatie en -technologie te verliezen.

De afgelopen jaren waren de VS erop gebrand de industrie te reguleren, en hoewel dat geen probleem is, is de regelgevers hebben geportretteerd tegen de industrie te zijn, meer dan geïnteresseerd te zijn in het reguleren ervan.

Zou dit de ondergang van de VS kunnen zijn in de race om de cryptorevolutie te leiden? Een prominente advocaat suggereert van wel.

VS saboteren de leiderschapsrace van de crypto-revolutie?

De sector heeft met veel ups en downs te maken gehad, een zwakte waarvan de Amerikaanse regelgevers gebruik hebben gemaakt om hard op te treden tegen de sector. De recente gevolgen van crypto-vriendelijke grote banken is het laatste incident dat de regelgevers gebruiken om zich op de sector te richten.

Nu Silvergate de eerste grote bank is die met de gevolgen te maken krijgt, Siliconen vallei wat toevallig de tweede was, was meteen gesloten door Amerikaanse toezichthouders. Hoewel dit een negatieve invloed heeft gehad op de markt, suggereert John Deaton, een Amerikaanse advocaat, dat de VS zijn race om de crypto-revolutie te leiden misschien gewoon saboteert.

Volgens Deaton zou de voortdurende poging van de Amerikaanse regering om de sector te onderdrukken, kunnen leiden tot de ondergang van het land als onderdeel van de leiders van de ruimte. De advocaat uitte dit terwijl hij reageerde op het laatste nieuws dat de cryptovriendelijke Signature-bank door de Amerikaanse regering is gesloten.

De crypto-advocaat voegde eraan toe dat de industrie er is om te blijven en nergens heen gaat. Deaton suggereerde verder dat het nu is dat de dollar geleidelijk aan zijn dominantie aan het verliezen is, dat de VS meer geïnteresseerd zou moeten zijn om de wereld te leiden.

Deaton merkte op in de tweeten:

Crypto gaat niet weg behalve uit de Verenigde Staten. Tegelijkertijd probeert de Amerikaanse regering Crypto uit te roeien, de dominantie van de USD verzwakt en binnenkort zal de geldprinter weer aan staan. Dit is wanneer de VS zich zouden moeten haasten om ervoor te zorgen dat het de leiding neemt [world].

Signature Bank gesloten door de Amerikaanse regering

Ondertussen, twee dagen nadat de Amerikaanse regering de activiteiten van Silicon Valley Bank had stopgezet en miljarden dollars aan deposito’s niet had opgeëist, heeft de De Amerikaanse toezichthouder sloot Signature Bank, een andere cryptovriendelijke bank op zondag. Zoals gerapporteerd door Bitcoinist, werd deze stap genomen in een poging om de verspreiding van de banksmelting te voorkomen.

Terwijl er een zekerheid dat er geen geld verloren gaat door het Amerikaanse ministerie van Financiën en andere bankautoriteiten, was de markt aanvankelijk opgeschrikt en daalde tot zondagavond toen een herstel werd ingezet.

De totale marktkapitalisatieprijs beweegt zijwaarts op de 1-daagse grafiek. Bron: Crypto Total Market Cap op TradingView.com

Tot nu toe bevindt de wereldwijde cryptomarkt zich in een opwaartse trend met bijna 7% in de afgelopen 24 uur met een waarde van meer dan $ 1 biljoen na een daling er eind vorige week.

Uitgelichte afbeelding van Unsplash, grafiek van TradingViewPlaats een reactie