De ultieme Bitcoin transactie tutorial | Nodezaak #12 | Satoshi Radio

laatste update: 06-2022


Van harte welkom in de Nodezaak van Satoshi Radio! Dit is de plek waar je alles kan vinden over Bitcoin. De Nodezaak is een plek waar alle Bitcoin liefhebbers samen komen. Jong of oud, expert of beginner: iedereen is welkom.

Een Bitcoin transactie doen is nog niet zo makkelijk. Lange adressen, wachten op blocks en hoge transactiekosten. Er liggen een aantal adders onder het gras te loeren om jou je zuurverdiende Bitcoin afhandig te maken.

Daarom heeft Bart in deze aflevering verschillende transacties gedaan. Hij begint op de exchange, om daarna de Bitcoin naar de Trezor, Ledger, Coldcard en Bluewallet te versturen. We kijken samen naar de mempool, transactiefees en het signen van de transactie op je wallet.

👾De mempool website:

🎩 De Nodezaak wordt mede mogelijk gemaakt door Bitonic:

🗿 Volg Bart op Twitter:

📐Volg Satoshi Radio op Twitter:

📢Join de Telegram groep!

📜 Check de Website:

💵 Doneren kan via:
@satoshiradiobot op Telegram of via de website

⚖️ Wil je weten hoe veel Satoshi je krijgt voor 1 Euro?

🕰 Timestamps:
00:00:00 – Intro
00:02:37 – Uitleg transactiefees en mempool
00:06:15 – Mempool.space uitleg
00:13:00 – Transactie 1: Exchange naar Trezor
00:19:43 – Transactie 2: Trezor naar Ledger
00:28:35 – Transactie 3: Ledger naar Coldcard
00:35:44 – Transactie 4: Coldcard naar Bluewallet
00:44:09 – Ontvangen op Bluewallet
00:45:00 – Samenvatting en einde

10 gedachten over “De ultieme Bitcoin transactie tutorial | Nodezaak #12 | Satoshi Radio”

  1. Heb je dan de zelfde wallet die op je node staat of is het een aparte wallet die in verbinding staat met jou node en moet je als nog een transfer doen van de eene wallet naar de andere

  2. Hoi Bart. Bedankt voor je prima video's!! Vraagje: Ik snap alleen niet het ondertekenen met je private key als je de transactie verstuurt. Nergens zie ik dat gebeuren! Wel het plakken van het adres, maar niet het opgeven van je private key. Gebeurt dat automatisch achter de schermen door de wallet?

  3. Bart, prachtig om jou zo bezig te zien met deze voor jou ook lange video. Overigens prima uitleg hoor, bij mij kwam ineens “ lijkt wel op mijn commodore 64 tijd” op! Ik bedoel daarmee te zeggen dat alle begin moeilijk is maar dat betere tijden eraan zullen komen. Zo is het per slot van rekening ook gegaan na de C 64. Ik ga er in ieder geval vanuit dat alle handelingen die we nu nog moeten doen met onze hardware wallet en de tijd die we er in moeten steken voor transacties in de toekomst alleen maar veiliger en sneller gedaan kunnen worden. Ga zo door met jullie info zodat iedereen er steeds meer vertrouwen in krijgt.

Reacties zijn gesloten.