De toekomst van Web3-werkgelegenheid vormgeven: Intropia sluit zich aan bij Cointelegraph Accelerator


De ontluikende aard van het Web3-landschap, samen met de complexiteit van technische vaardigheden die betrokken zijn bij crypto- en blockchain-gerelateerde banen, maakt het voor de meeste bedrijven moeilijk om het juiste talent te vinden. Aan de andere kant hebben Web3-professionals ook moeite met het zoeken naar nieuwe kansen op reguliere banenplatforms die voornamelijk zijn ontworpen voor Web2-carrières. Zelfs als er een ideale match is tussen een bedrijf en talent, vormen de op afstand gerichte werkverwachtingen van het post-pandemische tijdperk een knelpunt voor het traditionele onboardingproces van recruiter en kandidaat.

Intropia, de nieuwste deelnemer aan Cointelegraph Accelerator, de startup-booster die gebruikmaakt van de mediamogelijkheden van Cointelegraph, is een op introductie gebaseerd Web3-talent-ecosysteem dat gebruikmaakt van de gemeenschapsgerichte aard van Web3 om het talentknelpunt op te lossen dat de groei van de industrie bedreigt. Om een ​​duidelijk profiel te krijgen van het huidige Web3-talent, heeft Intropia de Web3 Talent Survey uitgevoerd met de bijdrage van meer dan 1.500 Web3-professionals. Uit het onderzoek bleek dat het Web3-ecosysteem beschikt over een breed scala aan talenten, van codeerexperts tot hardcore handelaars, die meestal de voorkeur geven aan externe of freelance banen en pseudoniemen willen gebruiken. De overgrote meerderheid van de respondenten (80%) werkt aan meerdere projecten tegelijk, heeft één hoofdbaan en freelancet voor meerdere andere.

Intropia’s nieuwste rapport profileert het gemiddelde Web3-talent. Bron: Intropia Web3 Talentrapport

Al met al zou het gemiddelde Web3-talent het moeilijk hebben om te solliciteren binnen de traditionele zakenwereld, aangezien een cv met “Web3Nakamoto” in de naamsectie nauwelijks een goede beoordeling zou krijgen. Daarom richt Intropia zich in plaats daarvan alleen op professionele capaciteiten en helpt het Web3-talent het volgende optreden te vinden op basis van hun eerdere ervaring.

De introductiedynamiek van Intropia verandert het hele ecosysteem van deelnemers in potentiële recruiters. Web3-gebruikers kunnen een vriend, een collega of iemand uit hun netwerk doorverwijzen naar een vacature om bij te dragen aan het vinden van het ideale talent – daarbij geld verdienen aan hun professionele netwerk door een deel van de wervingsvergoeding van het Intropia-platform te ontvangen. Op deze manier kan iemand uit hun netwerk, zelfs als de ideale kandidaten een specifieke vacature missen, deze zien en hen doorverwijzen naar de vacature, waardoor de Web3-talentenpool op een duurzame manier kan groeien.

Hoe Web3-vriendelijke werving werkt.  Bron: Intropia

Hoe Web3-vriendelijke werving werkt. Bron: Intropia

Professionals kunnen hun Web3-vriendelijke profiel op Intropia aanmaken en nieuwe kansen zoeken in een gamified omgeving, terwijl Web3-projecten gedetailleerde functiebeschrijvingen kunnen posten om de aandacht van nieuw talent te trekken.

Het Cointelegraph Accelerator Program, gelanceerd begin 2023, maakt gebruik van de leidende positie van Cointelegraph in het medialandschap en het gevestigde wereldwijde publiek om veelbelovende Web3-bedrijven te helpen hun volledige potentieel te bereiken.

Plaats een reactie