De problemen met de politieke kant van de Blockchain; Wouter Constant met Jannes Faber


Jannes Faber is een software ontwikkelaar met interesse in de Blockchain.

Aan de hand van het voorbeeld Etherium, een blockchain platform, wordt gekeken naar welke problemen er ontstaan wanneer er iets mis gaat. Toen een experiment mislukte, werd duidelijk dat politiek een centrale rol speelt in het onderhoud van deze systemen. Hoe vind je oplossingen in een systeem waar achteraf niks meer gedaan kan worden, tenzij iedereen het met elkaar eens is? Hoe gaat dat nu, en hoe moet dat in de toekomst?

2 gedachten over “De problemen met de politieke kant van de Blockchain; Wouter Constant met Jannes Faber”

  1. Ik ben het niet eens met Jannes Faber wanneer hij het heeft over de oneindige mogelijkheden van turing-complete op ethereum. De gebruikers van het netwerk zijn altijd verantwoordelijk voor een applicatie. Een netwerk moet juist alle mogelijkheden bieden. We limiteren het internet ook niet, ondanks dat je er kwaad mee kunt. De beveiliging zit in in de websites en browsers, niet in een gelimiteerd netwerk. Zoals het hoort.

    Over de DAO hard fork: daar was wel degelijk concensus voor. De miners hebben met grote meerderheid ingestemd met de hardfork. Ethereum Classic heeft nooit een serieuze rol gespeeld als netwerk, enkel als speeltje voor speculanten.

    Voor de rest leuk om naar te kijken. Goed dat hier aandacht voor is op weltschmerz!

  2. jammer dat het niet verder door gaat op de meest recente en naar mijn mening wezenlijk innovatieve doorbraak in de blockchain wereld: Tezos, een blockchain van blockchain.

Reacties zijn gesloten.