De prijs van Bitcoin test de belangrijkste ondersteuning opnieuw, aangezien de vrees voor een renteverhoging door de Fed 27.000 dollar steelt


Bitcoin (BTC) handelde op 19 mei terug onder de $27.000 toen analyse aantoonde dat grote handelsvolumes de prijs onder druk zetten.

BTC/USD 1-daagse kaarsgrafiek op Bitstamp. Bron: TradingView

Het inflatiespook achtervolgt cryptomarkten

Gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView lieten zien dat BTC/USD dieptepunten bereikte van $26.380 op Bitstamp.

Een bescheiden herstel bracht het pair vervolgens naar een bereik dat bekend was van enkele dagen ervoor, dit nog steeds in focus voorafgaand aan de laatste opening van Wall Street van deze week.

De keerzijde kwam van de ene op de andere dag dankzij toenemende marktverwachtingen van een renteverhoging door de Federal Reserve van de Verenigde Staten in juni.

Deze waren te danken aan de lage werkloosheidsaanvragen voor de week, waarbij Fed-functionarissen een agressieve toon toevoegden.

“Aan de ene kant is de inflatie te hoog en hebben we nog niet voldoende vooruitgang geboekt bij het terugdringen ervan”, aldus een toespraak van bestuurslid Philip Jefferson op het International Insurance Forum 2023 in Washington, DC.

“Aan de andere kant is het bbp dit jaar aanzienlijk vertraagd, en hoewel het effect op de arbeidsmarkt tot nu toe beperkt is gebleven, begint de vraag duidelijk de effecten te voelen van rentetarieven die 5 procentpunten hoger zijn dan een beetje. meer dan een jaar geleden.”

Volgens de FedWatch Tool van de CME Group bedroeg de kans dat de Fed de wandelcyclus volgende maand onderbreekt, op een gegeven moment meer dan 95%, op die dag slechts 62%.

Grafiek met waarschijnlijkheidspercentages van de Fed. Bron: CME-groep

In een gedetailleerd overzicht van de gebeurtenissen toonden de monitoringbronnen Materiële indicatoren eigenaren van bied- en laatliquiditeit die transacties plaatsten om BTC-prijsgedrag op korte tijdsbestekken te manipuleren.

“Na zijwaarts te hebben gehakt, begonnen de markten het potentieel voor een nieuwe renteverhoging in te prijzen, aangezien het Jobless Report van de ochtend en #FED-sprekers de toon zetten voor dat gesprek voorafgaand aan #JPow’s verschijning, gepland voor vrijdag”, deel van Twitter-commentaar samengevat.

“Toen de prijs begon te dalen, was een ladder van biedingen robuust en ging de prijs naar eerdere ondersteuning ~ $ 26,5k, maar er werd snel een verkoopmuur geplaatst om de prijs te onderdrukken.”

BTC/USD-orderboekgegevens (Binance). Bron: Materiële indicatoren/Twitter

Materiële indicatoren merkten op dat BTC/USD een hertest van het 100-dagen voortschrijdend gemiddelde (MA) heeft uitgevoerd – de derde in de afgelopen zeven dagen.

“Na ongeveer 90 minuten en een paar hapjes aan de verkoopmuur, werd het dak getrokken. Kort daarna werd een nieuw biedingsblok van $ 36 miljoen onder lokale steun geplaatst en begon het smelten, ‘voegde het eraan toe.

Naast de 100-daagse MA zou de 200-weekse MA van $ 26.100, zo concludeerde de analyse, hierna ook een neerwaartse ondersteuningszone kunnen vormen.

BTC/USD kaarsgrafiek van 1 uur (Bitstamp) met MA van 100 dagen en 200 weken. Bron: TradingView

Materiële indicatoren verwezen naar het optreden van Fed-voorzitter Jerome Powell op 19 mei, met de implicatie dat verder agressief taalgebruik over inflatie zou bijdragen aan de druk op de prijs van risicoactiva.

Handelaren in afwachtende modus

Traders handhaafden dus potentiële bearish targets, die zich richtten op een breed gebied rond de $25.000.

Gerelateerd: Hyperbitcoinisatie komt eraan, zegt Bitcoin OG terwijl ‘wholecoiners’ 1 miljoen bereikten

Michaël van de Poppe, oprichter en CEO van handelsfirma Eight, was een van hen en identificeerde $ 27.000 als het belangrijkste ondersteuningsniveau dat nu ontbreekt in de grafiek.

“Ik ben op zoek naar een long als we boven de $ 27.500 kunnen breken, of een short als we onder de $ 26.600 sluiten. Geen handel tussen deze krappe range”, voegde de populaire handelaar Crypto Tony toe in een deel van Twitter-opmerkingen.

BTC/USD geannoteerde grafiek. Bron: Crypto Tony/Twitter

Handelssuite Decentrader signaleerde ondertussen ongeïnspireerde cijfers als het ging om shorts versus longs, met het argument dat er een verschuiving nodig was om de prijs een kans te geven hogere niveaus terug te winnen.

“Long/Short ratio is momenteel boven de 2, wat erg hoog is. Dit moet normaal gesproken worden opgelost en lager worden voordat de zaken er bullish uitzien,” zei hij. erkend.

Magazine: ‘Morele verantwoordelijkheid’: kan blockchain het vertrouwen in AI echt verbeteren?

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Elke investerings- en handelsbeweging brengt risico’s met zich mee en lezers moeten hun eigen onderzoek doen bij het nemen van een beslissing.Plaats een reactie