De perfecte match: een bezoek aan Real Bedford FC is een bitcoin, de droom van voetbalfans


Real Bedford FC, een professioneel voetbalteam geïntegreerd met Bitcoin, geeft fans van Bitcoin een team om voor te rooten.

Dit is een opinieredactioneel commentaar van Marek Feder, de hoofdredacteur van Investro en een Bitcoin-journalist die onlangs een bezoek bracht aan Bedford, Engeland, met een groep Bitcoin- en voetbalfans uit Slowakije.

Omdat ik zowel een voetbalfan als een Bitcoin-liefhebber was, wist ik dat het slechts een kwestie van tijd was voordat ik mijn bezoek zou brengen aan Bedford, Engeland – de thuisbasis van een voetbalteam dat eigendom is van “What Bitcoin Did”-presentator Peter McCormack. En toen ik hoorde dat een groep gelijkgestemde mensen vanuit Slowakije, mijn vaderland, naar Bedford reisde om een ​​wedstrijd tussen Real Bedford FC en Holmer Green FC te bekijken, besloot ik mee te doen.

Hier zijn een paar dingen die ik door deze ervaring heb geleerd over de Bitcoin-gemeenschap en waarom ik denk dat elke fan van Bitcoin en voetbal ook zijn eigen reizen zou moeten plannen.

Gelijkgestemden ontmoeten

Eerst en vooral is een van de beste dingen van reizen als deze de kans om mensen te ontmoeten die op dezelfde manier naar de wereld kijken als jij – in ieder geval een beetje. En terwijl jij en je mede-Bitcoiners tijdens de meeste bijeenkomsten maar één ding gemeen hebben (Bitcoin), als je besluit om naar Bedford te gaan om een ​​voetbalwedstrijd te kijken, is het zeer waarschijnlijk dat er ten minste twee onderwerpen zijn die je gemeenschappelijk hebben.

De combinatie van voetbal en Bitcoin zorgde ervoor dat we ons direct konden binden, ondanks het feit dat de meesten van ons elkaar nog nooit hadden ontmoet. Bovendien gaf het ons de kans om niet alleen te praten over Bitcoin en alles wat ermee te maken heeft – wat in de meeste gevallen een beetje een formele of op zijn minst educatieve connotatie kan hebben – maar door voetbal konden we ons nog meer ontspannen en geniet van een biertje en over het algemeen een geweldige reis.

Belangrijker is dat je tijdens een reis of evenement als deze de kans krijgt om mensen te ontmoeten die je anders misschien nooit zou hebben ontmoet. In slechts een kleine groep van 11 mensen die vanuit Slowakije naar de meetup kwamen, hadden we niet alleen Pavol “Stick” Rusnák, mede-oprichter van Trezor en Satoshi Labs, maar we hadden ook andere Bitcoin-ondernemers die meededen aan de reis, evenals een lid van het Slowaakse parlement.

Een reis als deze kan daarom om veel verschillende redenen een goede gelegenheid zijn, van het ontmoeten van gelijkgestemden, tot het delen van kennis, tot netwerken.

Voetbalfans uit Slowakije poseren met McCormack. Bron.

Ondersteuning van een circulaire economie

Hoewel we tijdens deze reis meestal fiat moesten gebruiken om te betalen, had alle betaling met betrekking tot de club ook kunnen worden afgehandeld in BTC, hetzij on-chain of via het Lightning Network. Persoonlijk geloof ik dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de stad Bedford een van de belangrijkste circulaire economieën voor Bitcoin wordt, niet alleen in het VK, maar heel goed mogelijk in de wereld, ondanks het feit dat deze stad slechts ongeveer 170.000 mensen heeft. .

Maar misschien speelt het feit dat dit niet New York City of Beijing is in zijn voordeel. In een kleinere stad hebben mensen sneller door dat er iets belangrijks aan de hand is. Overal mensen zien met zwart-gele hoeden en sjaals met schedels erop, zal de lokale bevolking aan het denken zetten en hoogstwaarschijnlijk ook doen. Lokale bedrijven, restaurants, hotels, enz. zullen binnenkort moeten strijden om Bedford-voetbalfans die van overal naar de stad komen en geïnteresseerd zijn in Bitcoin.

Daarom zou de acceptatie van Bitcoin in Bedford om de hoek kunnen liggen. Hoe meer Bitcoiners naar Bedford komen om niet alleen een wedstrijd te kijken, maar ook om te genieten van Bitcoin-bijeenkomsten, hoe meer lokale ondernemers de vraag zullen horen: “Accepteert u bitcoin?” En de speltheorie van adoptie zal heel snel beginnen uit te spelen zodra de eerste paar dominostenen vallen, omdat we allemaal weten dat Bitcoiners gulle spenders en supporters zijn. Als we de kans hadden gekregen, hadden we zelf de lokale bedrijven gesteund.

Leren van de besten

Voordat de wedstrijd begon, hadden we het geluk om vergezeld te worden door Rusnák, een van de OG’s van de ruimte. Hij gaf een inspirerende lezing over zelfbehoud en het belang ervan, waarbij hij niet alleen mede-Bitcoiners lesgaf, maar ook degenen die misschien nieuw waren in de technologie.

Rusnák geeft een Bitcoin-lezing tijdens een bijeenkomst van Real Bedford FC. Bron: Auteur.

Uit de lange Q&A-sessie die op zijn lezing volgde, bleek duidelijk dat mensen geïnteresseerd zijn in het onderwerp en er meer van wilden begrijpen. En niet alleen op het gebied van zelfbewaring, maar Bitcoin zelf. Rusnák werd links en rechts gebombardeerd met vragen, waarbij nieuwkomers de kans kregen om te luisteren naar de antwoorden van een van de meest competente sprekers over het onderwerp.

Hoewel het onmogelijk is om mensen als Rusnák bij elke bijeenkomst of voor elke voetbalwedstrijd van Real Bedford te hebben, hoe meer belangstelling er is van voetbal- en Bitcoin-fans, hoe meer bekende en deskundige mensen naar Bedford zullen komen om hun kennis en praat met mensen.

De combinatie van Bitcoin en voetbal werkt gewoon, dus waarom zou u het niet ondersteunen?

Real Bedford is eigendom van McCormack, een gerenommeerde Bitcoin-podcaster met waarschijnlijk een van de bekendste Bitcoin-podcasts ter wereld. Het combineren van voetbal en Bitcoin lijkt in eerste instantie misschien een beetje raar – Bitcoin wordt gezien als geld, een investeringsmiddel, een wereldwijd monetair netwerk, enz. – maar als het belangrijkste, unieke verkoopargument van een voetbalclub? Velen waren misschien nogal verrast toen deze “synergie” werd aangekondigd.

Toch laat McCormack het feilloos werken. Hij en zijn team doen fantastisch werk door niet alleen de naam van Bitcoin in de voetbalwereld te evangeliseren, maar ook de naam van voetbal in de Bitcoin-wereld. Zijn merchandise van truien, mutsen, sjaals en andere items zijn zeker een verbetering van de financiën van de voetbalclub, die momenteel comfortabel op de eerste plaats zit in de Spartan South Midlands Football League. Promotie lijkt heel goed mogelijk, wat zou aantonen dat McCormack misschien iets op het spoor is.

Ja, de overstap van de tiende naar de negende divisie is misschien niet de grootste prestatie en het uiteindelijke doel om naar de Premier League te verhuizen is nog ver weg, maar zowel het team als de algehele cultuur en de sfeer rond de club is absoluut opwindend , de gemeenschap bloeit en die eerste mijlpaal is op het moment van schrijven slechts negen wedstrijden verwijderd.

Lage tijdsvoorkeur op zijn best

Met het uiteindelijke doel om naar de Premier League te verhuizen, zijn McCormack en zijn Real Bedford-club waarschijnlijk een van de beste voorbeelden van het handhaven van een lage tijdsvoorkeur, een concept dat erg populair is onder Bitcoin-supporters. Zelfs als het team heldhaftig elke landstitel zou winnen, zou het negen jaar duren om naar de Premier League te verhuizen. En elk jaar de competitie winnen is eerlijk gezegd niet mogelijk.

Desalniettemin is het volgens McCormack het meest directe doel om de club in de komende 10 jaar in een van de top-vier competities te krijgen. Dit doel is veel beter haalbaar, niet alleen van de voetbalkant, maar ook van de Bitcoin-kant. Persoonlijk geloof ik niet dat Bitcoin in de buurt zal komen van de huidige prijs, maar over 10 jaar veel hoger zal zijn (in dollars). En als dat het geval is, kan Real Bedford een enorm voordeel hebben ten opzichte van zijn concurrenten, ongeacht in welke competitie het zich bevindt. De financiën van Real Bedford staan ​​op het punt te verbeteren, terwijl alle andere teams met hun fiat-supporters dat waarschijnlijk zullen doen. slechter af.

Als dit uitpakt zoals velen van ons verwachten, zou Real Bedford een van de grootste winnaars kunnen zijn van de volgende bullmarkt of twee. Zelfs als Real Bedford de komende 10, 15 of 20 jaar de Premier League niet haalt, is het project klaar om uiteindelijk te slagen en kan het een goed voorbeeld zijn van waarom het werken met een lage tijdsvoorkeur werkt.

Een overwinning vieren

Hoewel er zeker andere redenen zijn waarom je Bedford zou moeten bezoeken, vielen de bovenstaande paar zeker op voor mij. Iedereen die voor deze reis naar Bedford kwam, was het erover eens dat het bezoek een enorm succes was, waardoor we niet alleen mede-Bitcoiners konden ontmoeten, maar ook een voetbalclub met grote ambities konden steunen. De zeven-tegen-een overwinning voor Real Bedford die we zagen was absoluut een mooie kers op de taart.

Dit is een gastpost van Marek Feder. Geuite meningen zijn volledig van henzelf en komen niet noodzakelijkerwijs overeen met die van BTC Inc of Bitcoin Magazine.Plaats een reactie