De ondergang van Silvergate leidt tot discussie over wiens schuld het eigenlijk was


De vrijwillige liquidatie van Silvergate Bank heeft velen ertoe aangezet hun gedachten te delen over de oorzaak van haar problemen en de bredere impact van de ineenstorting van de cryptovriendelijke bank op crypto.

Van wetgevers tot crypto-analisten, leidinggevenden van crypto-firma’s tot commentatoren – bijna iedereen had iets te zeggen over de recente aankondiging van Silvergate.

Sommige wetgevers in de Verenigde Staten hebben van het moment gebruik gemaakt om een ​​opmerking te maken over de toestand van de crypto-industrie en deze te bestempelen als een “risicovolle, volatiele sector”, die “het risico over het financiële systeem verspreidt”.

Senator Elizabeth Warren noemde de mislukking van Silvergate “teleurstellend, maar voorspelbaar”, en riep regelgevers op om “op te treden tegen cryptorisico’s”.

Senator Sherrod Brown ook luidde in, waarmee hij zijn bezorgdheid deelt dat banken die betrokken raken bij cryptovaluta het financiële systeem in gevaar brengen, en zijn wens bevestigt om “sterke waarborgen voor ons financiële systeem in te voeren tegen de risico’s van cryptovaluta”.

De opmerkingen van de senatoren hebben geleid tot kritiek van de gemeenschap, van wie sommigen beweren dat het geen cryptoprobleem was en dat fractioneel bankieren de schuld was – aangezien Silvergate veel meer gevraagde deposito’s had in vergelijking met contant geld.

Verschillende bedrijven hebben in plaats daarvan de recente aankondiging van Silvergate gebruikt om hun gebrek aan of nu verbroken banden met het bedrijf te herhalen.

Changpeng Zhao, CEO van cryptobeurs Binance verzekerd klanten op Twitter dat ze geen activa hebben opgeslagen bij Silvergate, terwijl peer exchange Coinbase zijn volgers ook heeft verzekerd dat er geen geld van klanten in handen was van de bank.

Ondertussen suggereerde Nic Carter, mede-oprichter van venture-firma Castle Island en crypto-inlichtingenfirma Coin Metrics, dat het de regering was die “de ineenstorting” van Silvergate bespoedigde door onderzoeken te starten en juridische aanvallen erop uit te voeren.

‘Ze zijn de brandstichter en de brandweerman in één,’ zei hij schreef.

De CEO van financiële dienstverlener Lumida – Ram Ahluwalia – had een soortgelijke mening, ruzie maken in een tweet dat Silvergate geconfronteerd werd met een bankrun nadat de brief van een senator het vertrouwen van het publiek in het bedrijf had ondermijnd. Hij zei dat “Silvergate een eerlijk proces werd ontzegd.”

Verwant: Marathon Digital beëindigt kredietfaciliteiten met Silvergate Bank

In een eerdere blogpost verwees Carter naar “Operatie Choke Point 2.0” als zijnde aan de gang, bewerend dat de Amerikaanse regering de banksector gebruikt om “een geavanceerd, wijdverbreid hardhandig optreden tegen de crypto-industrie” te organiseren.

Anderen geloven dat de ineenstorting van Silvergate de crypto-industrie niet noodzakelijkerwijs zal schaden, maar samen met de voorgestelde wijzigingen in de belastingwetgeving de uittocht van cryptobedrijven uit de VS zal verergeren.

Nu Silvergate afbouwt, hebben sommigen ook gevraagd waar cryptobedrijven zich nu zullen wenden.

Coinbase, dat voorheen betalingen via Silvergate accepteerde, kondigde op 3 maart aan dat het institutionele klantcontante transacties voor zijn belangrijkste klanten zou faciliteren met zijn andere bankpartner, Signature Bank.

Signature Bank kondigde echter in december aan dat het van plan was haar blootstelling aan de cryptosector te verminderen door deposito’s van klanten met digitale activa te verminderen.

Om de cryptoblootstelling verder te verminderen, legde Signature op 21 januari een minimale transactielimiet van $100.000 op voor transacties die het zou verwerken via het SWIFT-betalingssysteem namens crypto-uitwisseling Binance.Plaats een reactie