De nieuwe headset van Apple zou een raket onder metaverse tokens kunnen plaatsen


Het is de bedoeling dat Apple in de komende weken zijn langverwachte mixed-reality-headset uitbrengt, een ontwikkeling die volgens sommigen nieuw leven in de metaverse-industrie kan blazen.

In januari waren de native tokens van blockchain-gebaseerde metaverse projecten Decentraland (MANA) en Sandbox (SAND) getuige van aanzienlijke prijsstijgingen, deels als gevolg van wervelende geruchten over de onderneming van Apple in mixed reality.

Deze trend werd opgemerkt in een tweet van 15 mei van onafhankelijke ontwikkelaar Udi Wertheimer, die in een achterbakse opmerking over de absurditeit van door influencers aangestuurde memecoins sprak over de aanstaande release als een potentiële aanjager van metaverse tokenprijzen.

In gesprek met Cointelegraph gelooft eToro-marktanalist Josh Gilbert dat de nieuwe headset de markten in vuur en vlam zal zetten, grotendeels dankzij het bewezen vermogen van Apple om marktverschuivende producten van hoge kwaliteit te leveren. Hij stelt:

“Als Apple het doet, doen ze het meestal goed.”

Dat gezegd hebbende, betwijfelt de analist dat de lancering van de nieuwe headset het “cruciale moment” zal zijn dat metaverse-gerelateerde cryptocurrencies nieuw leven inblaast.

Het is ook vermeldenswaard dat hoewel veel cryptomarktdeelnemers het concept van virtual reality onmiddellijk correleren met “metaverse tokens”, Decentraland nog steeds bezig is met het uitbouwen van zijn VR-mogelijkheden en The Sandbox vertelde eerder aan Cointelegraph dat het “geen onmiddellijke of toekomstige plannen” heeft. VR uitbouwen.

Over dit punt gesproken, merkt Gilbert, net als vele anderen, op dat een volledig meeslepende metaverse-ervaring waarschijnlijk nog “ver weg” is, vooral als we kijken naar de kloof tussen de eerste lancering van de iPhone en de beschikbaarheid van apps die het potentieel van de hardware volledig realiseerden. .

Volgens hem zullen de prestaties van metaverse-tokens zoals MANA en Sandbox’s SAND-token meer afhankelijk zijn van de wijdverbreide acceptatie van de metaverse onder alledaagse gebruikers.

“Het komt erop neer dat we ons nog erg vroeg in de metaverse-wereld bevinden en dat hun prestaties in de toekomst sterk zullen afhangen van de populariteit van de Metaverse.

De metaverse en de bijbehorende cryptocurrencies, waaronder MANA en SAND, explodeerden in populariteit tijdens de crypto-bullrun van 2021 toen een groot aantal projecten – ondersteund door schijnbaar bodemloze oorlogskisten met durfkapitaal – beloofden baanbrekende meeslepende virtuele werelden voor gebruikers te creëren.

Verwant: Epische CEO bespot ‘metaverse is dood’-idee – 600 miljoen komt naar de ‘wake’

Helaas moeten veel van die bedrijven, waaronder Mark Zuckerberg’s Meta, dat in 2022 $ 13,7 miljard aan onderzoek en ontwikkeling heeft verbrand, nog geen grootschalige acceptatie door dagelijkse gebruikers zien.

All-time prijsgrafiek van Sandbox (SAND) token. Bron: CoinGecko.

De prijzen van MANA en SAND zijn respectievelijk 92% en 94% gedaald ten opzichte van hun recordhoogtes ooit op het moment van schrijven, die beide werden bereikt op 25 november 2021, volgens gegevens van CoinGecko.

Volgens een rapport van Apple-productwaarzegger Mark Gurhman, zal de nieuwe headset van de in Californië gevestigde technologiegigant op 5 juni worden gelanceerd, de eerste grote productrelease sinds de Apple Watch in 2015.

Conceptweergave van Apple’s geruchten mixed reality-headset. Bron: Antonius de Rosa

AI Eye: 500% verdienen met ChatGPT-aandeeltips? Bard leunt naar links, $ 100 miljoen AI memecoinPlaats een reactie