De nationale cryptowetten van de VS zouden eruit moeten zien als die van New York, zegt de toezichthouder van de staatDe hoofdinspecteur van het New Yorkse Department of Financial Services (DFS) nam deel aan een landelijke discussie over regelgeving in de nasleep van de ineenstorting van de FTX met een nieuwe kijk. Adrienne Harris is van mening dat toekomstige federale cryptowetgeving de regelgevingsregimes van de staat niet mag overschrijven.

Tijdens haar toespraak onder de kop “Regulatie van digitale activa: het perspectief van de staat”, stelde Harris voor dat wetgevers in Washington het regelgevingsregime van de staat New York nader bekijken:

“We zouden graag willen dat er op nationaal niveau een kader komt dat lijkt op wat New York heeft, omdat ik denk dat het zichzelf bewijst als een zeer robuust en duurzaam regime.”

Er is echter behoefte aan meer, niet minder regelgeving, voegde Harris eraan toe. Ze benadrukte het uitgebreide registratieproces in New York, waaronder de beoordeling van de organisatiestructuur van het bedrijf, de geschiktheid van haar leidinggevenden, financiële overzichten en antiwitwas- en know-your-customer-regimes als garantie voor de financiële veiligheid van investeerders.

Verwant: New York Fed werkt samen met Singapore MAS om CBDC’s te verkennen

Tijdens hetzelfde panel herinnerde de collega van Harris, hoofd virtuele valuta van NYDFS, Peter Marton, het publiek eraan dat FTX nooit een BitLicense heeft gekregen om in de staat te opereren.

Geïntroduceerd in 2015, is de BitLicense van de staat New York notoir moeilijk te verkrijgen en kreeg zelfs harde kritiek van de burgemeester van New York, Eric Adams, die al een tijdje van plan was om van NYC het “centrum van de cryptocurrency-industrie” te maken.

In juni 2022 heeft de DFS regelgevende richtlijnen vrijgegeven voor door Amerikaanse dollars gedekte stablecoins. Volgens het raamwerk moet een stablecoin aan het einde van elke werkdag volledig worden gedekt door reserves en moet de uitgever een vooraf door de DFS goedgekeurd aflossingsbeleid hebben dat de houder het recht geeft om de stablecoin in te wisselen voor Amerikaanse dollars.

Plaats een reactie