De levering van Bitcoin en Ethereum keldert naar ongekende dieptepunten sinds 2015 en 2017


Temidden van de strijd tussen de bulls en bears op de cryptomarkt van de afgelopen week, heeft het circulerende aanbod van zowel Bitcoin (BTC) als Ethereum (ETH) een dieptepunt bereikt, wat aanleiding geeft tot speculatie over de mogelijke impact op de cryptocurrency-markt.

Gegevens verstrekt door Santiment onthult een significante afname van de hoeveelheid BTC en ETH die op beurzen worden gehouden, wat duidt op een verschuiving in het gedrag van beleggers.

Het aanbod van Bitcoin en Ethereum keldert op beurzen

Volgens de gegevens van Santiment bedraagt ​​het circulerende aanbod van BTC op beurzen momenteel slechts 5,7%, het laagste niveau sinds december 2017, toen de cryptocurrency steeg naar een recordhoogte van $20.000.

Evenzo is het aanbod van ETH op beurzen gedaald tot 10,1%, het laagste sinds de start in 2015. Deze trend geeft aan dat crypto-investeerders actief hun munten kopen en opnemen van beurzen, waarbij ze kiezen voor alternatieve opslagmethoden.

Santiment twitterde eerder vandaag:

Bitcoin en Ethereum blijven beide stilletjes zien dat steeds meer van hun bestaande voorraden in eigen beheer gaan. Hoewel het geen perfecte indicator is, wijzen dalende munten op beurzen over het algemeen op toekomstige bullruns, mits er voldoende tijd is om uit te spelen.

Met name, oEen belangrijke reden achter het afnemende aanbod van BTC en ETH op beurzen, met name in het geval van Ethereum, is de toenemende populariteit van staking. De overgang van Ethereum 2.0 naar een proof-of-stake (PoS) consensusmechanisme heeft ETH-houders de mogelijkheid geboden om hun munten in te zetten en deel te nemen aan het beveiligen van het netwerk terwijl ze beloningen verdienen.

Stakers sluiten hun ETH op in gespecialiseerde portefeuilles, waardoor ze actief betrokken zijn bij de activiteiten van het netwerk in plaats van ze inactief te laten op beurzen. Deze verschuiving naar staking wordt ingegeven door de wens om passief inkomen te verdienen en bij te dragen aan de langetermijngroei en veiligheid van het Ethereum-ecosysteem.

Aan de andere kant is de Bitcoin-daling op beurzen niet zo duidelijk, maar de mogelijke reden kan worden toegeschreven aan investeerders die hun BTC-aandelen voor een lange tijd willen behouden. Dit zou te wijten kunnen zijn aan de gevreesde aanstaande wereldwijde recessie die velen heeft doen besluiten om geld te sparen voor de zogenaamde ‘regenachtige dagen’.

Implicaties op de cryptomarkt

Het afnemende aanbod van Bitcoin en Ethereum op beurzen kan aanzienlijke, meestal positieve, gevolgen hebben voor de bredere cryptocurrency-markt. Ten eerste suggereert het een afnemende verkoopdruk omdat er minder munten direct beschikbaar zijn om te verhandelen. Dit “duidt op toekomstige stierenrennen”, aldus Santiment.

Met een beperkt aanbod op beurzen kunnen potentiële kopers meer moeite hebben om deze digitale activa te verwerven, wat leidt tot een grotere vraag en mogelijk de prijzen van zowel Bitcoin als Ethereum opdrijft.

Bovendien kan de verminderde aanwezigheid van BTC en ETH op beurzen wijzen op een groeiend vertrouwen onder langetermijnhouders. Beleggers zijn waarschijnlijk meer geneigd om hun munten in veilige portemonnees te bewaren of deel te nemen aan staking, wat duidt op een geloof in het toekomstige potentieel en de waardestijging van deze cryptocurrencies.

Deze gedragsverandering weerspiegelt een volwassen wordende markt waarin deelnemers zich steeds meer richten op de onderliggende technologie en langetermijnvooruitzichten in plaats van kortetermijnhandel.

De prijs van Bitcoin (BTC) beweegt zijwaarts op de 4-uurgrafiek. Bron: BTC/USDT op TradingView.com

Hoe dan ook, zowel BTC als ETH hebben de afgelopen week geen significante beweging gemaakt. BTC’De prijs van s heeft een kleine opwaartse trend doorgemaakt met 0,3%. BTC is gestegen van een dieptepunt van $ 26.819 van afgelopen zaterdag naar een hoogte van meer dan $ 27.000 op donderdag.

De prijsgrafiek van Ethereum (ETH) op TradingView
De prijs van Ethereum (ETH) beweegt zijwaarts op de 4-uurgrafiek. Bron: ETH/USDT op TradingView.com

ETH daarentegenDe prijs van s heeft de afgelopen week een lichte opwaartse trend doorgemaakt met 0,6%. ETH is gestegen van een dieptepunt van $1.795 afgelopen zaterdag naar handel boven $1.800, op het moment van schrijven.

-Uitgelichte afbeelding van Shutterstock, grafiek van TradingViewPlaats een reactie