De grootste mobiele operator van Japan om een ​​Web3-consortium op te richtenNTT Docomo, de grootste mobiele operator van Japan met een jaarlijkse omzet van meer dan $40 miljard, werkte samen met het multi-chain smart contract platform Astar Network om de implementatie van Web3 in het land te versnellen. De gezamenlijke inspanning zal de vorm aannemen van een consortium, dat individuen en bedrijven de mogelijkheid zou geven tokens te gebruiken voor governance.

Volgens een persbericht van 9 november zijn Astar Network en NTT Docomo ook specifiek overeengekomen om samen te werken aan drie basisprincipes. Ze zullen duurzame ontwikkeling nastreven door casestudies voor milieukwesties in Web3 te onderzoeken, technologische hiaten op de weg naar bredere acceptatie van Web3 te dichten door mensen op te leiden en kansen te bieden aan ingenieurs en bedrijfsleiders om te leren en praktische ervaring op te doen.

Sota Watanabe, CEO van Astar Network, zei dat de missie van het project is om Web3 uit een nauwe, technisch onderlegde cirkel naar het grote publiek te brengen:

“In deze context zijn robuustere cases met een uitstekende gebruikerservaring op een voor iedereen toegankelijke infrastructuur essentieel. Het gaat erom een ​​samenleving te creëren waarin meer mensen echt kunnen genieten van de voordelen van Web3, niet alleen ingenieurs.”

Onlangs heeft Japan, dat ongeveer een derde van de aandelen van Docomos bezit, een groeiende interesse getoond in Web3, crypto en gedecentraliseerde financiën (DeFi). Op 2 november lanceerde The Digital Agency of Japan een gedecentraliseerde autonome onderzoeksorganisatie (DAO) om Web3 te bestuderen. Eind oktober werkte Fukuoka, de op een na grootste havenstad van het land, samen met Aster Labs om nieuwe use-cases voor Web3-technologieën te ontwikkelen.

Verwant: Metaverse scholing om de Japanse stad te helpen groeiend ziekteverzuim te bestrijden

Hoewel het land nog steeds vrij strenge crypto-regelgeving heeft, is de premier vrij uitgesproken over de plannen van de regering voor grote investeringen in Web3 en metaverse-initiatieven. De Japan Virtual and Crypto Assets Exchange Association heeft ook beloofd het voor geautoriseerde beurzen gemakkelijker te maken om digitale valuta’s te vermelden door het screeningproces te versoepelen.

Plaats een reactie