De grootste bank van Singapore breidt Bitcoin, crypto-aanbod uit – Bitcoin Magazine  • DBS Group Holdings breidt bitcoin- en cryptohandel uit naar 100.000 van zijn rijkste klanten.
  • De bank vereist kapitaalvereisten en een minimale investering van $ 500.
  • De uitbreiding volgt op de release van een digital asset framework door de centrale bank van Singapore eerder deze maand.

DBS Group Holdings Ltd., de grootste bank van Singapore, breidde volgens een rapport van Bloomberg zijn bitcoin- en cryptocurrency-handelsdiensten op zijn ledenbeurs uit naar nog eens 100.000 van zijn rijkste klanten.

Geaccrediteerde beleggers, d.w.z. klanten met een belegbaar vermogen van ten minste $ 246.000, kunnen nu bitcoin en sommige cryptocurrencies kopen, verkopen en verhandelen. Bovendien vereist de bank een minimale investering van $ 500.

Voorheen was deze service beperkt tot zakelijke en institutionele beleggers, family offices, klanten van DBS Private Bank en die van DBS Treasures Private Client.

De bank zou tussen april en juni getuige zijn geweest van een verdubbeling van het transactievolume van haar digitale activa. Nog opmerkelijker is dat alleen al bitcoin-transacties bijna verviervoudigd zijn.

Hoewel de bank haar volume in het grotere ecosysteem vergroot en haar diensten aan een breder scala aan beleggers uitbreidt, is Singapore als geheel nog steeds aan het beslissen welke kant het op moet met retailbeleggers.

Eerder deze maand bracht de Monetary Authority of Singapore (MAS), de centrale bank van het land, een verklaring uit waarin ze herhaalde dat particuliere beleggers niet in deze activaklasse zouden moeten beleggen.

“De prijzen van cryptocurrencies fluctueren enorm en investeerders dreigen al het geld te verliezen dat ze in cryptocurrencies hebben gestoken”, zei de MAS.

Toch heeft de MAS, na de bovengenoemde waarschuwing, zijn kader voor digitale activa vrijgegeven dat zich tot ver in 2025 uitbreidt, waar de regelgever verklaarde dat het van plan is om “digitale valuta-connectiviteit mogelijk te maken” via een plan met de naam Project Orchid.

Binnen het kader is de MAS ook van plan om gedistribueerde grootboektechnologie, activatokenisatie en grensoverschrijdende betalingen te onderzoeken. Dus, hoewel de toekomst van bitcoin en retailbeleggers onduidelijk blijft in Singapore, wordt het probleem duidelijk niet genegeerd.

Plaats een reactie