De daling van Bitcoin onder de $ 20.000 bewijst dat de bodem er niet in zit


Bitcoin bond de afgelopen week boven de $ 20.000, en het vermogen om boven dit niveau te blijven door de FOMC-aankondiging had geleid tot speculaties dat het digitale activum eindelijk zijn bodem had bereikt. Recente ontwikkelingen en de daling van bitcoin onder $20.000 hebben echter bewezen dat dit niet het geval is. Sterker nog, het wijst op een verdere daling van de markt die de cryptocurrency naar nog lagere dieptepunten zou kunnen slepen.

Bodem is niet in

Bitcoin handelt nu in de $ 19.000, wat de verwachting volledig heeft vernietigd dat de bodem al op $ 20.000 stond. Ondanks dat het digitale actief grotendeels afwijkt van veel gevestigde trends, lijkt het trouw te blijven aan het feit dat het uiteindelijk meer dan 80% van zijn hoogste waarde ooit verliest voordat de volgende bull-rally begint.

Als dat zo is, is het mogelijk dat de markt dieptepunten onder de $ 17.000 zal zien. Nu wordt de vraag wat een dergelijke prijsdaling zou veroorzaken en het kan gemakkelijk worden herleid tot de voortdurende strijd tussen Binance en FTX.

De markt voelt al de effecten van Binance die meer dan $ 500 aan FTT wil dumpen, wat al heeft geleid tot een prijsdaling van meer dan 30% van de token. Zoals vaak het geval is in de cryptomarkt, is het echter niet gelokaliseerd tot alleen FTT. De effecten worden gevoeld in andere cryptocurrencies, zoals bitcoin, die alleen al in de afgelopen 24 uur ongeveer $ 1.000 van zijn waarde heeft verloren.

BTC price falls below $20,000 | Source: BTCUSD on TradingView.com

Zal Bitcoin herstellen?

Een herstel van de bitcoin-prijs is geen discussie, aangezien herstel na een prijsdaling altijd onvermijdelijk is. Een significant herstel vanaf dit punt wordt echter niet verwacht, aangezien bitcoin zijn bodem nog niet heeft bereikt. En totdat dit gebeurt, is het waarschijnlijk dat bitcoin niet boven de $ 22.000 zal breken.

Er waren ook aanzienlijke uitverkoop op de markt na de prijsstijging van vorige week. Beleggers hadden hiervan geprofiteerd om wat snelle kortetermijnwinsten veilig te stellen, maar het resultaat was het verlies van steun van $ 20.000.

Voor bitcoin komt het door de hoge correlatie neer op het huidige macroklimaat. Totdat er vereffening is, is het waarschijnlijk dat het digitale activum geen significante waardepomp zal zien. De verstoring van de macro-omgeving en de aanhoudende problemen met Binance en FTX wijzen op een verdere daling voor bitcoin.

Featured image from Analytics Insight, chart from TradingView.com

Volgen Beste Owie op Twitter voor marktinzichten, updates en af ​​en toe een grappige tweet…Plaats een reactie