De Business Case voor het implementeren van het Lightning Network van BitcoinDit is een opinieredactioneel commentaar van Matt Maraia, een CPA gericht op de invloed van wijzigingen in boekhoudregels op de Bitcoin-gemeenschap.

Tegenwoordig geven bedrijven enorme hoeveelheden geld uit aan creditcardkosten bij het verwerken van klantbetalingen, waardoor ze uiteindelijk marges snijden die op grote schaal worden gecontroleerd door zowel investeerders als management.

Maar het Lightning Network presenteert een nieuwe betalingsoplossing met de mogelijkheid om onmiddellijke betalingen te verwerken (met behulp van Bitcoin) voor vrijwel geen kosten. Het beschikt over gelijkwaardige gedecentraliseerde beveiligingen als het Bitcoin-netwerk, waarbij uiteindelijk gebruik wordt gemaakt van de blockchain van Bitcoin, die sinds de start in 2009 niet meer is gehackt. Bitcoin rails” biedt een unieke kans voor CEO’s en CFO’s om de winstgevendheid te verbeteren.

U kunt zelfs anti-Bitcoin zijn en toch de voordelen van het Lightning Network kunnen benutten in de betalingsprocessen van uw bedrijf, waarbij u de problemen van bitcoin-prijsvariabiliteit vermijdt.

Hier zijn enkele van de grootste voordelen van het adopteren van het Lightning Network voor bedrijven:

Marges verbeteren, tarieven verlagen

Met massale ontslagen die op de markt circuleren, blijven investeerders en managers begrijpelijkerwijs de marges nauwkeurig onderzoeken – elke dollar doet ertoe en kan een ramp betekenen zonder de juiste planning en vooruitziende blik.

Het Lightning Network helpt deze druk te verlichten door middel van minimale transactiekosten. Gemiddeld bedragen betalingen via creditcard ongeveer 3% van de vergoedingen die verschuldigd zijn aan intermediaire financiële instellingen. Het Lightning Network opent de mogelijkheid om betalingen te verwerken tegen een fractie van de kosten door gebruik te maken van microbetalingskanalen. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat een volledig klantenbestand onmiddellijk via het Lightning Network zal handelen, kan zelfs het overzetten van 25% van de creditcardbetalingen de marges aanzienlijk verbeteren.

Profiteren van consistente innovatie

Zonder in te gaan op de overbodige details van hoe Lightning achter de schermen werkt, blijven de innovaties die zich in de ruimte manifesteren frequent.

IBEX Pay werkt bijvoorbeeld als een webapplicatieservice waarmee verkopers op verzoek een factuur kunnen maken, een QR-code kunnen genereren die door de koper kan worden gescand met een Lightning-portemonnee en de betaling via Lightning onmiddellijk kan verwerken. Handelaren kunnen ervoor kiezen om betaling te ontvangen op basis van de door de gebruiker aangewezen verhouding van BTC tot USD.

Voor bedrijven met point-of-sale (PoS) terminals ontwikkelt Strike Lightning Network-compatibiliteit voor veel van hen, terwijl het vergelijkbare voordelen biedt als het IBEX Pay-platform in zowel efficiëntie als kosteneffectiviteit. En voor de meeste van deze services zijn geen maandelijkse abonnementskosten vereist.

Onmiddellijke afwikkeling

Een ander voordeel van het gebruik van het Lightning Network is een bijna onmiddellijke afwikkeling van fondsen. Bedrijven hoeven niet langer twee tot drie werkdagen te wachten op ACH/wire-betalingen om toegang te krijgen tot kapitaal via ‘fiat rails’. Tussenpersonen worden verwijderd met behulp van het Lightning Network, waardoor snelle toegang tot kapitaal mogelijk is en het tegenpartijrisico wordt beperkt.

Een ingebouwd klantenbestand

Hoewel klantenbestanden sterk afhankelijk zijn van de goederen of diensten die door een bedrijf worden aangeboden, is er een groot contingent van Bitcoin-supporters die de voorkeur geven aan en vaak op zoek gaan naar leveranciers die direct of indirect binnen de Bitcoin-omgeving opereren.

Veel voorstanders van Bitcoin gebruiken websites zoals btcmap.org en satmap.app om bedrijven te vinden die bitcoin accepteren. Aangezien het Lightning Network een laag is die bovenop het Bitcoin-netwerk is gebouwd, kan de adoptie ervan u een steeds groeiend, ingebouwd klantenbestand opleveren dat hongerig is om bij te dragen aan en de successen te delen van bedrijven die onder de Bitcoin-paraplu opereren.

Beperkingen en risico’s

Toch betekent de relatieve kinderschoenen van het Lightning Network dat er potentiële beperkingen en risico’s zijn.

IBEX Pay biedt momenteel bijvoorbeeld een maximale transactiegrootte van $ 2.500. Bovendien, en zoals bij elke nieuwe technologie, zijn er nog steeds potentiële risico’s met bugs en andere kwetsbaarheden terwijl het netwerk aan grip wint. De recente toename in populariteit heeft ertoe bijgedragen dat de bezorgdheid over dit proof of concept is afgenomen, maar zonder tientallen jaren aan datapunten om op te steunen, is er geen garantie dat er geen problemen zullen ontstaan. Ten slotte kan een momenteel gebrek aan duidelijkheid in de regelgeving op het gebied van digitale activa mogelijk later tot meer vragen leiden.

Dat gezegd hebbende, biedt het Lightning Network bedrijven een concurrentievoordeel vanuit financieel, operationeel en technologisch oogpunt, hoewel er enige zorgen zijn vanwege de relatieve kinderschoenen van het product naast de bestaande beperkingen in de huidige oplossingen. In plaats van toe te kijken en te lijden onder de naderende margedruk die de economie blijft infiltreren, is het de moeite waard om actie te ondernemen en u aan te passen.

Mijn aanbeveling voor ondernemers die er zijn, is om deze oplossing uit te proberen voor ten minste een klein deel van uw bedrijf en om voldoende steekproefomvang op te bouwen om te vergelijken met de huidige betalingsprocessen. Wat is hier het worstcasescenario? U profiteert niet van de voordelen die hierin worden beschreven, maar u heeft geen nevenschade voor uw bedrijf. Het beste? U bent een pionier in een technologie die tot doel heeft de betalingsverwerkingsruimte te onderbreken, gekoppeld aan toenemende marges en snellere toegang tot klantbetalingen.

De beslissing is aan u.

Dit is een gastpost van Matt Maraia. Geuite meningen zijn volledig van henzelf en komen niet noodzakelijkerwijs overeen met die van BTC Inc of Bitcoin Magazine.

Plaats een reactie