De Britse regering richt zich op fraudeurs met een nieuw verbod op ongevraagde oproepen voor cryptoHet Verenigd Koninkrijk is van plan ongevraagde oproepen voor de verkoop van financiële producten, waaronder verzekeringen en cryptocurrencies, te verbieden om fraude aan te pakken. Geschat wordt dat fraude het land jaarlijks ongeveer £ 7 miljard ($ 8,7 miljard) kost.

De Britse regering kondigde haar nieuwe fraudestrategie aan en beloofde 400 nieuwe banen om haar benadering van inlichtingengestuurd politiewerk te actualiseren. De regering zal samenwerken met de telecomregulator, het Office of Communications, beter bekend als Ofcom, om nieuwe technologie te gebruiken om ‘spoofing’ van telefoonnummers tegen te gaan, wat zou voorkomen dat fraudeurs zich voordoen als legitieme Britse telefoonnummers.

Volgens een rapport is draadfraude nu de meest voorkomende misdaad in het VK, waarbij 1 op de 15 mensen er het slachtoffer van wordt. Om ervoor te zorgen dat meer slachtoffers van fraude hun geld terugkrijgen, wil de regering wetten invoeren die financiële instellingen verplichten slachtoffers van geautoriseerde fraude te vergoeden.

Een rapport dat op 29 januari is gepubliceerd door de media, het Bureau of Investigative Journalism en de Observer, toont aan dat georganiseerde misdaadsyndicaten het VK als hun operationele basis gebruiken vanwege de “milde regelgeving” in de regio. Het registreren van een bedrijf in het VK kost slechts 12 Britse ponden ($ 14,85) en vereist geen enkele vorm van identificatie, waardoor het voor frauduleuze bedrijven gemakkelijk wordt om zich daar te registreren en schijngeloofwaardigheid te verwerven.

De Britse regering heeft zich ingespannen om cryptocurrency-bedrijven die in de regio actief zijn, de kop in te drukken. De Britse Financial Conduct Authority (FCA) heeft alle bedrijven die zich bezighouden met crypto-activaactiviteiten gemandateerd om zich bij haar te registreren in overeenstemming met de bestaande regels van de Financial Services and Markets Act (FSMA) voor de markt voor digitale activa.

De FCA heeft echter een strikte benadering gevolgd bij het verlenen van goedkeuringen, wat ertoe heeft geleid dat verschillende crypto-gerelateerde bedrijven nog steeds opereren als niet-geregistreerde entiteiten. De toezichthouder lijkt te streven naar een evenwicht tussen het bieden van een veilige omgeving voor investeerders en het bevorderen van innovatie in de sector.

Verwant: Zwaargewichten uit de industrie reageren op het Britse voorstel voor een regelgevingskader voor crypto-activa

De premier, Rishi Sunak, zei naar verluidt in een verklaring dat oplichters “levens binnen enkele seconden ruïneren en mensen op de meest verachtelijke manieren bedriegen om hun portemonnee te vullen”. Hij beloofde deze fraudeurs te bestrijden, waar ze zich ook proberen te verstoppen. De regering beloofde ook een einde te maken aan methoden die oplichters vaak gebruiken om duizenden mensen tegelijk te bereiken, zoals ‘simfarms’. Ook het gebruik van massa-sms-diensten zal worden herzien om te voorkomen dat deze technologieën in handen van criminelen vallen.

Tijdschrift: 4 slimme cryptofraude om op te letten — Dubai OTC-handelaar Amin Rad

Plaats een reactie