De Amerikaanse senator Warren en Durbin eisen antwoorden van Bankman-Fried en zijn opvolger bij FTXSens. Elizabeth Warren en Richard Durbin uit de Verenigde Staten schreven op 16 november respectievelijk aan de voormalige en huidige CEO’s van FTX, Sam Bankman-Fried en John Jay Ray III, om meer informatie te vragen over de ineenstorting van de cryptocurrency-uitwisseling. Ze dienden 13 verzoeken om documenten, lijsten en antwoorden in.

“Het publiek is een volledige en transparante boekhouding verschuldigd van de zakelijke praktijken en financiële activiteiten die hebben geleid tot en na de ineenstorting van FTX”, schreven de wetgevers. Ze gaven een samenvatting van de belangrijkste berichtgeving in de pers over de zich ontvouwende gebeurtenissen en reconstrueerden een tijdlijn uit de mediabronnen. Ze merkten op dat “het schijnbare gebrek aan due diligence door risicokapitaal en andere grote investeringsfondsen die graag rijk willen worden met crypto” een van de problemen was die ze identificeerden, en schreven:

“Deze ontwikkelingen rechtvaardigen onze langdurige bezorgdheid dat de crypto-industrie ‘is gebouwd om oplichters te bevoordelen’ en ‘ontworpen om insiders te belonen en moeder-en-pop-investeerders te bedriegen’.”

Warren en Durbin eisen dat er tegen 28 november een massa materiaal wordt geleverd. Ze willen “volledige kopieën van alle balansen van FTX en FTX-dochterondernemingen, van 2019 tot heden.”

Daarnaast vragen ze om uitleg over zakelijke beslissingen van Bankman-Fried en uitspraken die hij op Twitter deed. Ze onderzoeken de relaties tussen FTX en Alameda Research en vragen om verschillende financiële rekeningen.

Zie ook: Senator Warren stelt voor om de betrokkenheid van Wall Street bij cryptovaluta te verminderen

Warren en Durbin hebben eerder samengewerkt op het gebied van cryptobeleid, bijvoorbeeld door naar het hoofd van Fidelity Investments te schrijven om bezwaar te maken tegen de opname van Bitcoin in een van zijn investeringsfondsen. Warren is een uitgesproken cryptocriticus, die onder meer zijn bezorgdheid heeft geuit over het energieverbruik van cryptomining, de gevaren van gedecentraliseerde financiering en het gebruik van crypto bij ransomware-aanvallen.

Commentatoren hebben gewezen op de ironie dat de vader van Bankman-Fried, professor in de rechten aan de Stanford University, Joseph Bankman, Warren hielp bij het opstellen van belastingwetgeving.Plaats een reactie