De Amerikaanse Bitcoin-revival schiet wortel – Bitcoin MagazineDit is een opinieredactioneel commentaar van Evan Price, een software-engineer van 15 jaar en pleitbezorger voor privacyrechten.

Amerikanen houden van een goede opwekking. Een opwekking is religieuze ijver die zich over het land verspreidt en vaak nieuwe kerken en sociale bewegingen achterlaat. Opwekkingen beginnen met een diep en doordringend gevoel van ontevredenheid met de status-quo. Dan treden een paar sterren op en beginnen een nieuwe en betere manier van geloven en organiseren te prediken. Deze vroege mensen prediken tot de massa en rekruteren een aanhang. Ze brengen hun boodschap onderweg en evangeliseren naar zoveel mogelijk mensen.

In het kielzog van een opleving is het sociale en juridische landschap onherroepelijk veranderd. Nieuwe kerken ontstaan ​​en oude worden gedwongen te versplinteren, te krimpen en zich aan te passen. Er worden wetten aangenomen en sociale instellingen worden gedwongen rekening te houden met een nieuw georganiseerde en toegewijde achterban. Verwante sociale bewegingen verlaten en smeden hun eigen weg voor maatschappelijke verandering. Uiteindelijk sterft de religieuze ijver af als iedereen zich aanpast aan de nieuwe realiteit van hun land.

Ik denk dat we ons in de beginfase bevinden van een nieuwe Amerikaanse opleving. In tegenstelling tot eerdere opwekkingen is deze niet religieus; het is monetair van aard.

Ik heb onlangs wat tijd doorgebracht in Bitcoin Park in Nashville, Tennessee, waar ik andere organisatoren van Bitcoin-meetups uit de hele VS en Canada leerde kennen. We waren uitgenodigd door ODELL en bitkite naar een evenement genaamd Grassroots Bitcoin om samen te werken en te bespreken hoe we de acceptatie van bitcoin kunnen vergroten en lokale gemeenschappen kunnen ondersteunen. Ik ontmoette tientallen andere organisatoren van bijeenkomsten. We wisselden verhalen uit en leerden over elkaars motivaties, doelen en hoop.

We zagen presentaties over verschillende onderwerpen:

  • Bitcoin als instrument voor mensenrechten.
  • Bitcoin als hulpmiddel voor kleine bedrijven.
  • Strategieën om uw bitcoin-meetup te laten groeien, zowel technisch als sociaal.
  • Tools voor zelf-soevereine koude opslag.
  • Tools en advies om u te helpen bij het kopen, verkopen en beheren van bitcoin.
  • Hoe en waarom samenwerken met politici om onze gemeenschappelijke doelen te bereiken.

U kunt hier enkele van de discussies beluisteren.

Er was een overvloed aan Bitcoin-cultuur te zien, van complementaire pelikaangevallen tot het ultieme Bitcoin-sociale evenement: een biefstukdiner. Ik onderschrijf niet alle overtuigingen die Bitcoiners hebben aangenomen. Ik heb bijvoorbeeld uren gereden om mijn eerste COVID-19-vaccin te krijgen en ik probeer meestal meer groenten dan vlees te eten. Maar andere veelvoorkomende Bitcoin-overtuigingen zijn logisch voor mij: verbouw je eigen voedsel en leer een geweer af te schieten, omdat het op een dag letterlijk je leven kan redden. Ik denk dat een groeiende sociale beweging een levendige culturele identiteit vereist en Bitcoin is geen uitzondering.

Wat me opviel aan deze groep was de diversiteit aan persoonlijkheden en achtergronden die te zien waren. Er waren stadsmensen en plattelandsmensen; Christenen, moslims, joden en atheïsten. Ik zag brogrammers over hun ellebogen wrijven en maaltijden delen met boeren. Er waren HVAC-reparateurs, voormalige agenten en stewardessen. Bitcoin trekt echt mannen en vrouwen uit alle lagen van de bevolking aan. Tegen het einde van het evenement, toen een voormalige predikant het podium betrad en verklaarde dat bitcoin zijn nieuwe kerk is, drong het tot me door dat we ons in de vroege stadia van een nieuwe Amerikaanse opleving bevinden. Wil een opwekking aanslaan, dan moet het een brede en diepe dwarsdoorsnede van de samenleving aanspreken. Dat is precies wat ik zag in Nashville.

De sociale beweging van Bitcoin is klein en krachtig, geworteld in een diep onbehagen en wantrouwen jegens de top-down krachten die in onze samenleving aan het werk zijn. Ik denk dat er de afgelopen jaren een ommekeer heeft plaatsgevonden. De meeste meetups die in Nashville vertegenwoordigd zijn, zijn opgericht in de nasleep van de COVID-lockdowns. Ik denk dat onze nationale reactie op de pandemie veel scepsis heeft veroorzaakt die nu wortel schiet bij deze bijeenkomsten.

Ik ben al langer een Bitcoiner dan ik wil toegeven. Ik heb veel gesprekken gehad met no-coiners en hun reacties varieerden van milde interesse tot een diepgewortelde afwijzing. In de loop der jaren ben ik gestopt met het aangaan van deze gesprekken. In de afgelopen week zijn mijn ogen geopend voor de vurige, gepassioneerde kern van de beweging. Ik heb nog nooit met een groep Bitcoiners met meer overtuiging of doelgerichtheid gesproken. Ik denk dat we een hoek om zijn; er is nooit een beter moment geweest om bitcoin heksitters te zoeken en hen het duwtje te geven dat ze nodig hebben om een ​​portemonnee te installeren en hun reis te beginnen.

Tijdens het evenement deelden deelnemers verhalen en foto’s van alle normale mensen die ze oranje-pluisden. Het werd een ereteken om je ober over te halen een bitcoin-portemonnee te downloaden en hun eerste fooi in sats te ontvangen. Bitcoiners zijn hongerig naar bekeerlingen en ze dragen een zeer overtuigende boodschap in tijden van hoge inflatie en toenemende autocratie. Ik zie 2020 als een droogte in de Amerikaanse samenleving. Mensen kregen te horen waar ze heen konden, hoe ze zich moesten gedragen en wat ze moesten dragen. Voor een vrijheidslievende bevolking, in een land dat gebaseerd is op de idealen van individuele vrijheid, zal dit soort omgeving zeker een tegenculturele reactie uitlokken. Bitcoin-organisatoren zijn het topje van de speer van een groeiende sociale beweging. Ik zie een vuur branden in deze mensen en ze dragen deze sintels één voor één naar de massa.

Bosbranden beginnen altijd klein. Als de omstandigheden rijp zijn, groeien ze exponentieel. Eerst langzaam, maar als je niet meer oplet, word je overrompeld door de snelheid en intensiteit van de vuurzee. Nadat het vuur is gepasseerd, ontspringt een nieuw seizoen van groei en vernieuwing uit de as. Laat u niet overrompelen. Doe mee met uw lokale Bitcoin-bijeenkomst en laten we de oorzaak van zoveel problemen in onze samenleving oplossen. Laten we het geld regelen.

Een laatste opmerking. Ik geloof dat Amerika’s robuuste cultuur van individuele vrijheden ons uniek positioneert als de thuisbasis van Bitcoin. Het huis van vrijheidsgeld. Maar dit is verre van gegarandeerd. Om daar te komen hebben we de steun van politici nodig. Een revival kan een krachtig instrument zijn om politieke carrières te versnellen. Nodig uw politieke vertegenwoordigers uit voor een Bitcoin-meetup. Laat ze uit de eerste hand de kracht van deze sociale beweging zien. Praat met hen over de uitdagingen waarmee u wordt geconfronteerd om de acceptatie van bitcoin te vergroten en hoe zij uw stem kunnen verdienen. Ze luisteren. Zorg ervoor dat ze de juiste boodschap horen.

Dit is een gastpost van Evan Price. De geuite meningen zijn geheel van henzelf en komen niet noodzakelijk overeen met die van BTC Inc. of Bitcoin Magazine.Plaats een reactie