De adoptie van crypto neemt een hoge vlucht, maar niet in de VS of Europa – Bitcoin Builders 2023


Massale acceptatie van cryptovaluta vindt al plaats over de hele wereld, maar niet in de Verenigde Staten of Europa, en Bitcoin heeft evenmin als vlaggenschip voor reguliere acceptatie. Volgens Daniel Fogg van het slimme contractplatform Rootstock is de toename in acceptatie in plaats daarvan aan de gang in opkomende markten, waar cryptocurrencies oplossingen bieden voor de dagelijkse problemen van mensen.

In een interview met Joe Hall van Cointelegraph op de Bitcoin Builders Conference in Miami, sprak Fogg over het pragmatisme van Bitcoin, de wereldwijde acceptatie en hoe opkomende economieën de toekomst van de crypto-ruimte vormgeven.

Joe Hall en Daniel Fogg op de Bitcoin Builders Conference 2023. Bron: Cointelegraph

Volgens Fogg lopen opkomende markten om één belangrijke reden voorop bij de acceptatie van cryptovaluta: landen met aanzienlijke macro-economische uitdagingen. Volgens hem zal de eerste betekenisvolle digitale bankervaring van veel mensen de komende jaren plaatsvinden in opkomende markten op cryptorails.

“Mensen op straat hebben een dringende behoefte om hun inkomen te beschermen, om toegang te krijgen tot Amerikaanse dollars om een ​​lening te krijgen. […] We zien deze enorme verschuivingen. Voor mij, als je wilt kijken naar de toekomst van wat ik hoop dat crypto zal worden, bestaat het vandaag in Turkije, Colombia, Nigeria, Argentinië. Het bestaat vandaag niet in de Verenigde Staten of het VK “

Fogg gelooft dat de crypto-ruimte evolueert door middel van twee belangrijke crypto-use-cases. De ene is gecentreerd rond gedecentraliseerde financieringsoplossingen (DeFi) voor mensen die op zoek zijn naar buitensporige rendementen en alternatieve investeringsmogelijkheden. Een andere use-case betreft mensen die stablecoins kopen die zijn gekoppeld aan de Amerikaanse dollar voor spaargeld en dagelijkse betalingen in economieën die te maken hebben met inflatie, devaluatie en andere monetaire problemen.

“Ik denk dat er een soort splitsing is in wat DeFi zou kunnen worden, geavanceerde DeFi, wat veel is van wat ik denk dat het gebruik in Amerika en Europa zal zijn […]en dan de dagelijkse DeFi, wat je elke dag in opkomende markten gaat zien.”

Opkomende markten bieden “schaalmogelijkheden” voor retailfinanciering, zei Fogg, eraan toevoegend dat het ontwikkelen van DeFi-producten voor deze gebieden een belangrijke strategie is voor Rootstock en haar zusterbedrijf, IOV Labs. Over het pragmatisme van Bitcoin gesproken, Fogg benadrukte dat hoewel Bitcoin een opmerkelijke innovatie is, Bitcoin alleen niet genoeg is. Zoals Fogg vertelde, heeft de crypto-ruimte nog geen gevestigde use-case voor miljarden gebruikers, en het kan jaren duren om dat te bereiken:

“In veel gevallen denken we dat ze betalen, sparen, lenen, uitlenen, retailfinanciering, enz. Maar er zijn ook veel andere use-cases. We moeten onze weg daarnaartoe experimenteren. En als we worden tegengehouden door een traditionele conservatieve manier van denken over wat Bitcoin zou kunnen zijn, denk ik dat dat in het nadeel van de wereld is.”

Magazine: Bitcoin in Senegal: Waarom gebruikt dit Afrikaanse land BTC?

Plaats een reactie