DCG-crisis zal waarschijnlijk niet ‘veel verkopen omvatten’ – Novogratz


Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital Holdings, heeft de angst voor de crisis waarmee Digital Currency Group (DCG) en Genesis worden geconfronteerd, weggenomen door te zeggen dat hoewel het “geen goed nieuws” is, het niet “veel verkopen zal omvatten”.

In een interview op 10 januari op CNBC’s Squawk Box, zei Novogratz dat hij verwacht dat het huidige debacle waarmee DCG en zijn gerelateerde bedrijven worden geconfronteerd, zich in het volgende kwartaal zal “afspelen”.

“Er zijn nog enkele overhangen – DCG en Genesis en Gemini – die zich in het volgende kwartaal zullen voordoen. Dat zal niet geweldig zijn’, zei Novogratz en voegde eraan toe:

“Ik denk niet dat er veel verkocht zal worden, het is gewoon geen goed nieuws.”

DCG is een groot cryptoconglomeraat dat bekend staat als de eigenaar en exploitant van Grayscale Investments, ’s werelds grootste digitale vermogensbeheerder.

Het is ook eigenaar van de institutionele kredietverstrekker Genesis, het adviesbureau Foundry, de cryptobeurs Luno en het cryptomediabedrijf CoinDesk.

Breng nu uw stem uit!

De mening van Novogratz staat in schril contrast met een rapport van 4 januari van Arcane Research waarin beleggers worden gewaarschuwd om aandacht te schenken aan de “aanhoudende financiële problemen” bij DCG, aangezien de uitkomst “ernstige gevolgen kan hebben voor de cryptomarkten”.

Het voerde aan dat als DCG failliet zou gaan, het bedrijf gedwongen zou kunnen worden activa te liquideren en aanzienlijke posities in zijn Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) en andere cryptogerelateerde trusts te verkopen, wat de cryptoprijzen onder druk zou zetten.

Novogratz voerde echter aan dat zowel Bitcoin (BTC) als Ether (ETH) ondanks “veel slecht nieuws” de afgelopen maanden “vrij stabiel” zijn gebleven en de afgelopen dagen zelfs een opleving hebben gezien.

“Het is momenteel een vrij schone markt”, zei Novogratz, verwijzend naar investeerders die de afgelopen maanden hun hefboomwerking hebben verkocht of verminderd.

Alarmbellen begonnen eind vorig jaar voor het eerst te rinkelen voor DCG en Genesis, nadat Genesis op 16 november de opnames stopte onder verwijzing naar “ongekende marktonrust” veroorzaakt door de ineenstorting van FTX en Three Arrows Capital.

In een open brief gericht aan DCG-CEO Barry Silbert op 2 januari beweerde mede-oprichter van Gemini, Cameron Winklevoss, dat Genesis, eigendom van DCG, een lening van $ 900 miljoen die het aan Gemini verschuldigd was, nog moest terugbetalen. .

Op 10 januari schreef Winklevoss een tweede brief, dit keer aan de raad van bestuur van DCG, waarin hij beweerde dat Silbert en DCG alleen maar ‘deden alsof’ ze een gat van $ 1,2 miljard in de Genesis-balans vulden. Hij zei dat Silbert “ongeschikt” was om het bedrijf te leiden en riep op tot zijn ontslag, met onmiddellijke ingang.

Coinbase-ontslag was ‘het juiste’

De CEO van Galaxy gaf ook commentaar op de recente beslissing van Brian Armstrong, CEO van Coinbase, om nog eens 20% van het personeelsbestand te schrappen in een poging de bedrijfskosten verder te verlagen.

Vorig jaar “was een grote uitval voor groeiaandelen en voor crypto, en alles wat daarmee samenhangt […] dat had grote kosten en dalende inkomsten – werd gehamerd, “zei Novogratz.

“Ik denk CEO’s [including] Brian bij Coinbase, en elke rationele CEO, doet het juiste.”

Novogratz zei dat de vooruitzichten voor crypto niet vreselijk zijn, maar ook “niet geweldig”.

“We hebben regelgevende tegenwind die we voorheen niet hadden. We hebben tijd om het verhaal te helen en opnieuw op te bouwen, dus mensen gaan kosten besparen en deze overgangsperiode overleven”, zei hij, eraan toevoegend:

“2023 is een jaar waarin je wilt overleven en de opleving wilt opvangen.”Plaats een reactie