Data signaleert grote rode vlag als Chainlink 8% stijgt in de afgelopen 7 dagen


Met een prijsstijging van 8% in de afgelopen zeven dagen is Chainlink (LINK) momenteel een van de best presterende cryptomarkten, achter Litecoin (LTC) en BNB. Opmerkelijk is dat het handelsvolume van LINK de afgelopen 24 uur met 20% is gedaald tot slechts $389 miljoen.

Chainlink handelde op het moment van schrijven tegen $ 6,66, wat een terughoudende bounce liet zien vanaf de onderkant van een kanaal waar LINK zich sinds begin mei in bevindt. De ondergrens van het kanaal is $ 5,35, terwijl de belangrijkste weerstand voor de LINK-prijs momenteel $ 9,52 is.

Tegen de huidige prijs zweeft LINK net onder de 50-, 100- en 200-daagse eenvoudige voortschrijdende gemiddelden (SMA’s). Met een RSI van 49,5 op de 1-day chart bevindt LINK zich in neutraal gebied.

Chainlink (LINK) gepositioneerd in een kanaal, 1-daagse grafiek. Bron: TradingView

Het stuiteren van de afgelopen drie dagen moet echter met een korreltje zout worden genomen. On-chain-gegevens van Santiment laten zien dat er een aanzienlijke toename is geweest in de instroom van valuta na de recente prijsstijging. In de afgelopen 24 uur zijn bijna 15 miljoen LINKs overgezet naar bekende crypto-exchange-wallets.

Chainlink-uitwisseling instroom
Beursinstroom van Chainlink (LINK) piekte. Bron: Twitteren

In de 1-weekse grafiek LINK/BTC bevindt de token zich op een cruciaal moment: zal LINK de kritieke trendlijnweerstand kunnen doorbreken of wordt het de vierde afwijzing in de afgelopen 13 maanden. Zoals een analist opmerkte, zou dit een “make it or break it”-type moment kunnen zijn voor Chainlink.

Chainlink Bitcoin LINK/BTC
Chainlink/Bitcoin geconfronteerd met een “make it or break it”-moment, 1-week-grafiek. Bron: Twitteren

Fundamenteel blijft sterk voor Chainlink (LINK)

Terwijl Chainlink voor een cruciaal moment staat, lijken de fundamenten sterker dan ooit. Over ongeveer twee weken lanceert Chainlink zijn uitzetfunctie. Vanaf 6 december om 12.00 uur ET kunnen LINK-eigenaren en node-operators beloningen verdienen om de veiligheid van gedecentraliseerde orakeldiensten te vergroten.

Als gevolg van de aankondiging heeft het project een opvallende toename van de maatschappelijke betrokkenheid gezien. Chainlink Economics 2.0 introduceert echter niet alleen staking, maar verbetert ook de toegang tot Chainlink-services en technische prestaties.

Bovendien is Chainlink dat wel uitbreiden zijn platform om nog meer diensten op te nemen, zoals DECO voor privétransacties, FSS voor MEV-mitigatie en CCIP voor cross-chain communicatie.

Met behulp van het Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP) wordt verwacht dat duizenden applicaties in de Web3-ruimte met elkaar communiceren, tokens, instructies, berichten en meer verzenden en ontvangen.

Onlangs heeft crypto-uitwisseling Huobi aangekondigd dat het het bewijs van reserve van Chainlink gebruikt om meer transparantie te bieden rond zijn verpakte HBTC-token.

Op 18 november heeft het Binance chain-team onthuld dat de orakels van Chainlink essentieel zijn voor ontwikkelaars in het BNB-ketenecosysteem. Chainlink is de meest gebruikte orakeloplossing in de BNB-keten met meer dan 161 miljoen geleverde datapunten, meer dan 230 dApp-integraties en meer dan $ 780 miljard aan verwerkte waarde.Plaats een reactie