CZ en Saylor dringen aan op crypto-zelfbewaring te midden van toenemende onzekerheidZwaargewichten in de industrie hebben er bij crypto-investeerders en -handelaren op aangedrongen hun crypto-activa in eigen beheer te houden te midden van de aanzienlijke marktonzekerheid als gevolg van de ineenstorting van FTX.

In een tweet van 13 november aan zijn 7,6 miljoen volgers, dwong Binance CEO Changpeng “CZ” Zhao de crypto-gemeenschap om hun eigen crypto op te slaan via zelfbewaring crypto-wallets.

“Zelfbewaring is een fundamenteel mensenrecht. Je bent vrij om het op elk moment te doen. Zorg er wel voor dat je het goed doet,” zei hij, terwijl hij investeerders aanbeveelde om met kleine bedragen te beginnen om eerst de technologie en tooling te leren:

In een toespraak tot Cointelegraph tijdens de Pacific Bitcoin-conferentie op 10-11 november, besprak MicroStrategy uitvoerend voorzitter Michael Saylor ook de voordelen van zelfbewaring gezien de huidige marktomgeving.

Saylor suggereerde dat zelfbewaring investeerders niet alleen eigendomsrechten verschaft, maar ook voorkomt dat machtige actoren het netwerk en zijn deelnemers corrumperen:

“In systemen waar geen zelfbewaring is, bouwen de bewaarders te veel macht op en kunnen ze die macht misbruiken.”

“Dus zelfbeheersing is erg waardevol voor deze brede middenklasse, omdat het de neiging heeft om te creëren […] deze macht van checks and balances op elke andere actor in het systeem die ervoor zorgt dat ze voortdurend in concurrentie zijn om transparantie en deugdzaamheid te bieden, “legde hij uit.

Saylor voerde ook het argument aan dat zelfbewaring een belangrijke rol speelt bij het handhaven van de integriteit en veiligheid van blockchains omdat het decentralisatie vergroot:

“Als u uw munt niet zelf kunt beheren, is er geen manier om een ​​gedecentraliseerd netwerk op te zetten.”

De recente gebeurtenissen die vorige week plaatsvonden, lijken al veel investeerders en handelaren naar zelfbewaringsoplossingen te hebben gedreven.

Sinds de plotselinge ineenstorting van FTX begin november, bereikte het aantal Bitcoin (BTC)-opnames op gecentraliseerde beurzen een 17 maanden hoog, volgens on-chain analysebedrijf Glassnode:

Tegelijkertijd is de netto-instroom in zelfbewaringsportefeuilles enorm gestegen.

Smart contract wallet Safe – voorheen Gnosis Safe – rapporteerde meer dan $ 800 miljoen aan netto-instroom sinds afgelopen dinsdag, toen de FTX-saga uit de hand begon te lopen:

De uitstroom van gecentraliseerde uitwisselingen veroorzaakt door de FTX-meltdown zorgde ook voor problemen voor op hardware gebaseerde cryptocurrency-portemonnee-aanbieder Ledger – die tijdelijk niet in staat was om een ​​massale toestroom van instroom te verwerken vanwege schaalbaarheidsproblemen.

Het token van de door Binance verworven zelfbewaringsportemonnee Trust Wallet (TWT) steeg ook met 84% tot $ 2,19 in de afgelopen 48 uur voordat het afkoelde tot $ 1,83, volgens CoinGecko.

Het token stelt tokenhouders in staat om te beslissen hoe de portemonnee werkt en welke technische updates moeten worden uitgevoerd.

Verwant: Self-custody is de sleutel tijdens extreme marktomstandigheden: dit is wat experts zeggen:

Het vertrouwen van beleggers in gecentraliseerde uitwisselingen kreeg op 13 november opnieuw een klap toen Crypto.com per ongeluk 320.000 ETH naar Gate.io stuurde.

Ethereum-stier en gastheer van The Daily Gwei Anthony Sassano op 13 november genaamd uit de crypto-uitwisseling over zijn fout en later verklaarde: dat beleggers activa niet langer op gecentraliseerde beurzen mogen opslaan dan nodig is.

Ondertussen, Blockchain Association hoofd van beleid Jake Chervinsky gezegd dat zelfbeschikkingsonderwijs een van de eerste dingen zou moeten zijn die nieuwkomers leren, terwijl Bitcoin-voorstander Dan Held zijn 642.800 Twitter-volgers vertelde dat zelfbeschikking een cruciaal element is voor zelfsoevereiniteit:Plaats een reactie