Cryptofirma Juno dringt er bij gebruikers op aan zich terug te trekken na ‘onzekerheid’ met bewaringspartnerJuno, aanbieder van Fiat-naar-crypto-on-ramp-oplossingen, heeft er bij zijn gebruikers op aangedrongen om de crypto op zijn platform te verkopen of zelf in bewaring te nemen, daarbij verwijzend naar “onzekerheid” met zijn crypto-bewaarpartner Wyre.

Op 4 januari tweetenlegde het platform uit dat het geen cryptovaluta van zijn klanten bezit en voor die diensten afhankelijk is van zijn “cryptopartner”.

“Vanwege onzekerheid met onze crypto-partner hebben we preventieve maatregelen genomen in het belang van onze klanten”, schreef het, eraan toevoegend dat het ook actief contact opneemt met klanten om hen te vragen om zelfbewaring.

De “crypto-partner” in kwestie is Wyre, een gereguleerd geldservicebedrijf in de Verenigde Staten.

Eerder deze week zei Ioannis Giannaros, CEO van Wyre, naar verluidt tegen de werknemers dat het bedrijf “zal moeten ontspannen […] de komende weken.”

In de e-mail die Axios heeft gezien, zei Giannaros dat het bedrijf “nog steeds actief” was, maar “terug zou schalen om onze volgende stappen te plannen”.

Juno zei in zijn laatste Twitter-thread dat er nog steeds $ 1,25 miljoen aan crypto-activa op het platform aanwezig was en dat het klanten heeft benaderd om hen aan te moedigen hun bezit zelf in bewaring te geven

Andere veiligheidsmaatregelen die Juno voor gebruikers toepast, zijn onder meer het tijdelijk uitschakelen van crypto-aankopen op zijn platform en het omzetten van stablecoins in Amerikaanse dollars in door de overheid verzekerde rekeningen van gebruikers “die FDIC-verzekerd zijn tot $ 250.000 via onze partnerbank.”

Het verhoogde ook de dagelijkse opnamelimieten met een factor vijf voor alle “metalen” rekeninghouders, het hoogste niveau.

Cointelegraph nam contact op met Juno voor commentaar, maar kreeg niet onmiddellijk antwoord. Wyre reageerde niet op meerdere verzoeken om commentaar.

Verwant: Amerikaanse federale agentschappen geven een gezamenlijke verklaring af over de risico’s en veilige praktijken van crypto-activa

Op het moment van schrijven waren Juno-gebruikers schijnbaar in staat om zonder problemen geld op te nemen en het platform beweerde dat zijn services die niets met crypto te maken hadden evenmin werden beïnvloed.

Juno zei dat het van plan is om “over te stappen naar een nieuwe cryptopartner”, maar moet nog informatie vrijgeven over welke partner en wanneer de overgang zal worden afgerond. Het voegde eraan toe dat het eraan werkte om het kopen en storten van crypto “zo snel mogelijk” te hervatten.Plaats een reactie