Cryptocurrency Exchange Bittrex-bestanden voor faillissement te midden van SEC-sonde


De populaire crypto-handelsbeurs Bittrex heeft Chapter 11 faillissementsbescherming aangevraagd bij de US Bankruptcy Court voor het District of Delaware. Dit verhuizing komt drie weken na de Amerikaanse Securities and Exchange Commission diende een rechtszaak tegen het.

De Amerikaanse SEC heeft Bittrex en zijn mede-oprichter en voormalig CEO, William Shihara, aangeklaagd voor het naar verluidt exploiteren van een niet-geregistreerde nationale effectenbeurs, clearingbureau en makelaarskantoor. Het diende ook nog een aanklacht in tegen Bittrex Global.

Bittrex Handelsplatform Faillissement Details

Volgens de indiening heeft de crypto-uitwisseling meer dan 100.000 schuldeisers. De activa lagen tussen $ 500 miljoen en $ 1 miljard, terwijl de passiva tussen $ 500 miljoen en $ 1 miljard lagen.

De faillissementsaanvraag betrof verschillende entiteiten onder Bittrex, waaronder de in Seattle gevestigde entiteit Bittrex Inc, Bittrex Global GmbH, 2 entiteiten in Malta en een gelieerde entiteit Desolation Holdings LLC. Maar de wereldwijde entiteit van Bittrex, gevestigd in Liechtenstein, maakte geen deel uit van de faillissementsaanvraag.

Wat de schuldeisers betreft, bleek uit de faillissementsaanvraag dat OFAC onder meer bovenaan de lijst stond met een claim van $ 24,2 miljoen. Andere schuldeisers van Bittrex zijn onder meer een crypto-portemonnee met een claim van $ 14,5 miljoen.

Crypto-markttanks terwijl beren de controle overnemen l Totale marktkapitalisatie op Tradingview.com

FinCen is met name de top 50 schuldeiser met een claim van $3,5 miljoen, terwijl de Amerikaanse SEC een “onbepaald aantal claims” heeft.

Bittrex Exchange heeft het erg moeilijk gehad in 2023. Het bedrijf heeft in februari voor het eerst zijn personeelsbestand verminderd en 83 werknemers ontslagen. Volgens het handelsplatform hadden de marktcrash en de ineenstorting en het faillissement van veel cryptobedrijven in 2022 invloed op de activiteiten.

Enkele van de crypto-uitwisselingen en uitleenplatforms die ook door de markt werden getroffen, waren Celsius, Voyager Digital en de crash van de FTX-uitwisseling die grote schade aanrichtte in de branche.

Later in maart, Bittrex aangekondigd is van plan zijn Amerikaanse activiteiten tegen 30 april af te bouwen vanwege onzekerheid over de regelgeving. In de aankondiging verzekerde Bittrex klanten dat hun geld veilig was, maar adviseerde Amerikaanse klanten om het voor de geplande datum op te nemen.

Op 17 april zullen de VS SEC heeft een rechtszaak aangespannen tegen het bedrijf, bewerend dat het een beurs exploiteerde voor het kopen, verkopen en verhandelen van crypto-activa zonder de juiste registratie. Drie weken na de rechtszaak vroeg de cryptobeurs het faillissement aan.

Met name tijdens het reageren op een Twitter-bericht over de rechtszaak, de advocaat die duizenden XRP-houders vertegenwoordigt, John Deaton, gaf de SEC-voorzitter de schuld Gary Gensler voor de beslissing van Bittrex.

Uitgelichte afbeelding van Pexels en grafiek van Tradingview.comPlaats een reactie