Cryptobeurs WonderFi bevestigt fusiegesprekken met Coinsquare


Crypto-uitwisseling WonderFi, die wordt ondersteund door crypto-investeerder en miljardair Kevin O’Leary, heeft bevestigd dat het in voorbereidende besprekingen is met mede-Canadese crypto-uitwisseling Coinsquare voor een mogelijke fusie.

In een verklaring op 12 januari reageerde WonderFi op een Bloomberg-rapport waarin werd gesuggereerd dat de twee uitwisselingen “vergevorderde fusiegesprekken” voerden om “een Canadese crypto-gigant te creëren”.

WonderFi verduidelijkte dat de besprekingen in dit stadium “voorlopig” waren, eraan toevoegend dat het niet kan garanderen dat er een akkoord zal worden bereikt.

Breng nu uw stem uit!

“Als reactie op de speculaties in de pers erkent het bedrijf dat het voorbereidende besprekingen heeft gevoerd met verschillende derde partijen met betrekking tot zowel potentiële acquisities als het bedrijf dat wordt overgenomen, wat consistent is met de praktijk in het verleden en de algemene acquisitiestrategie van het bedrijf.”

“Deze besprekingen zijn voorlopig van aard en zijn aan de gang, en er kan geen garantie worden gegeven dat er een overeenkomst of overeenkomsten zullen worden bereikt, of dat de voorwaarden van een transactie zullen worden overeengekomen of dat een transactie zal worden voltooid”, aldus het bedrijf.

WonderFi is een crypto-uitwisseling met het hoofdkantoor in Vancouver, Canada.

Coinsquare is ook een crypto-uitwisseling die actief is in Canada en is gevestigd in Toronto. Een Bloomberg-rapport op 12 januari zei dat, hoewel Coinsquare geen activa onder beheer bekendmaakt, er naar schatting 500.000 gebruikers op zijn platform zijn.

WonderFi’s bedrijfsoverzicht van november 2022. Bron: WonderFi Q3 2022 investor deck.

Een mogelijke fusie van de twee zou ervoor kunnen zorgen dat de gecombineerde entiteit 1,15 miljoen gebruikers bedient, waardoor ze de grootste uitwisseling in Canada worden.

WonderFi is een van de weinige beursgenoteerde beurzen in Canada en heeft de koers van het aandeel de afgelopen 24 uur met bijna 30% zien stijgen na speculaties in de pers over een fusie.

WonderFi-aandelenkoers van 5 januari tot 12 januari. Bron: TradingView.

Het nieuws over de mogelijke fusie van de twee exchanges komt slechts enkele dagen nadat Coinsquare een overeenkomst beëindigde om alle uitstaande aandelen te verwerven voor een dochteronderneming van de Canadese crypto-exchange CoinSmart, in een deal die CoinSmart op 22 september aankondigde, zouden ze $ 3 miljoen contant en meer dan $ 26 ontvangen miljoen in Coinsquare-aandelen als betaling.

WonderFi had ook een druk jaar van acquisities in 2022 en kondigde op 4 januari aan dat ze het moederbedrijf van mede-Canadese crypto-uitwisseling Bitbuy zouden overnemen voor $ 162 miljoen, voordat het zijn Canadese expansie voortzette door op 18 april crypto-uitwisseling Coinberry over te nemen voor $ 38 miljoen. .

Beide overnames zijn inmiddels afgerond.

Gerelateerd: Cryptocurrency is op weg om zijn eerste leeftijd te overleven

In een interview destijds had O’Leary gezegd dat er “meerdere en nog grotere” overnames op komst waren.

Het meest recentelijk heeft het de Noord-Amerikaanse blockchain-ontwikkelingsfirma Blockchain Foundry overgenomen op 1 september 2022, die onlangs een nonfungible technology (NFT) minting-platform en marktplaats heeft gelanceerd, naast een Web3-leerplatform.

Plaats een reactie