Crypto-uitwisselingen registreren enorme uitstroom van Bitcoin, wat betekent dit?


De groei van Bitcoin- en crypto-uitwisselingen door de jaren heen weerspiegelt de evolutie van de industrie. Uitwisselingen zijn de meest kritische bedrijven die de blockchain- en cryptoprotocollen ondersteunen. Bovendien huisvesten de beurzen, geleid door de topfiguren in de branche, de meeste iconische merken in het crypto-ecosysteem.

Sinds de begindagen van Bitcoin tot nu toe zijn crypto-uitwisselingen op veel manieren geëvolueerd en gegroeid, waardoor het vertrouwen van gebruikers is gewonnen. De zaken zijn echter in een oogwenk zuur geworden en gebruikers hebben het vertrouwen in crypto-uitwisselingen verloren. De ineenstorting van de FTX heeft zijn besmetting verspreid over de crypto-ruimte, waardoor de meeste crypto-uitwisselingen naar beneden zijn getrokken.

Bitcoin registreert de hoogste uitstroom van exchanges sinds 2018

Deze week registreerde een enorme uitstroom van Bitcoin van crypto-uitwisselingen na de ineenstorting van FTX. Recente gegevens van Glassnode laten zien dat Bitcoin snel uit beurzen stroomt. Volgens het rapport hebben gebruikers en investeerders alle Bitcoins die sinds 2018 op de beurs zijn binnengekomen, teruggetrokken.

Bitcoin-prijs worstelt om te stijgen l BTCUSDT op Tradingview.com

Sinds de insolventie van FTX, voornamelijk als gevolg van wanbeheer van activa, is de vraag naar zelfbewaring en spotgestuurde BTC-markten toegenomen. Deze actie is nog nooit geregistreerd in alle eerdere bearmarkten die Bitcoin heeft overleefd.

Bitcoin was niet het enige activum dat massale opnames registreerde. Stablecoins zoals BUSD en USDC registreerden ook een enorme uitstroom van beurzen in de afgelopen zeven dagen. On-chain data laten zien dat een groot aantal van de uitgaande stablecoins zijn verhuisd naar self-custody wallets. De gegevens van Santiment bevestigden dit rapport.

Volgens Santiment was er begin 2022 een constante instroom van stablecoins zoals USDC, BUSD en USDT op de cryptomarkt. Bovendien suggereerden de gegevens dat nieuwe investeerders activa kochten naarmate de prijzen daalden.

De marktkapitalisatie van stablecoins steeg tot $134,07 miljard, met de instroom van munten op hetzelfde moment dat BTC een hoogtepunt bereikte. Sinds de renteverhoging van de Fed in juni is er echter iets veranderd.

Bovendien registreerde de stablecoins-markt een massale herschikking van posities nadat Binance zijn plannen bekendmaakte om USDC om te zetten in BUSD.

Zelfbewaring is de juiste keuze: Santiment-rapport

Santiment benadrukte dat de recente crisis iedereen leert om zelfbehoud te omarmen. De markt heeft geleerd, wat tot uiting komt in de toegenomen uitstroom van USDC en BUSD van beurzen.

Verschillende cryptobedrijven en investeerders worden geconfronteerd met de hitte van de FTX-val. Multicoin Capital, een durfkapitaalbedrijf van Crypto, verloor bijvoorbeeld bijna $ 1 miljard aan activa op FTX. De omvang van de schade in de crypto-ruimte en de massale uitstroom van activa en waardedalingen heeft bij iedereen vragen opgeroepen. Velen vragen zich af of crypto nog leeft of dood is.

Er is misschien nog hoop, aangezien de crypto-ruimte soortgelijke klappen heeft overleefd. De ineenstorting van Mt.Gox is een gebeurtenis die een cascade-effect op de crypto-industrie heeft achtergelaten. De ineenstorting van Terra had ook een vergelijkbare impact op crypto.

Featured image from Pixabay, chart from TradingView.com

Plaats een reactie