Crypto om ‘belangrijke rol’ te spelen in de handel in de VAE: minister van Buitenlandse Handel


Crypto zal een “belangrijke rol” spelen in de wereldwijde handel van de Verenigde Arabische Emiraten, zegt Thani Al-Zeyoudi, de staatsminister van de VAE voor buitenlandse handel.

In een gesprek met Bloomberg op 20 januari in Davos, Zwitserland – waar wereldleiders momenteel bijeenkomen voor het World Economic Forum 2023 – gaf Al-Zeyoudi een groot aantal updates over de handelspartnerschappen en het beleid van de VAE op weg naar 2023.

Minister Thani Al-Zeyoudi: Bloomberg

In een reactie op de cryptosector verklaarde de minister dat “crypto in de toekomst een belangrijke rol zal spelen voor de handel in de VAE”, terwijl hij schetste dat “het belangrijkste is dat we zorgen voor wereldwijd bestuur als het gaat om cryptocurrencies en cryptobedrijven.”

Al-Zeyoudi suggereerde verder dat terwijl de VAE werkt aan zijn crypto-reguleringsregime, de focus zal liggen op het maken van het Golfland tot een hub met crypto-vriendelijk beleid dat ook voldoende bescherming biedt:

“We zijn begonnen met het aantrekken van enkele bedrijven naar het land met als doel dat we samen het juiste bestuur en rechtssysteem zullen bouwen, die nodig zijn.”

De opmerkingen van Al-Zeyoudi komen slechts een week nadat het kabinet van de VAE nieuwe regelgeving introduceerde die er in wezen voor zorgt dat entiteiten die zich bezighouden met crypto-activiteiten een licentie en goedkeuring van de Virtual Asset Regulatory Authority (VARA) moeten verkrijgen.

Als bedrijven dat niet doen, riskeren ze boetes tot 2,7 miljoen dollar onder de nieuwe wet. De verhuizing draagt ​​bij aan de “Guiding Principles” voor regulering en toezicht op digitale activa die in september zijn gepubliceerd door de financiële toezichthouder van Abu Dhabi’s vrije economische zone Global Market.

De principes schetsen een vriendelijke houding ten opzichte van crypto, terwijl ze ook beloven te voldoen aan internationale normen op het gebied van anti-witwassen van geld (AML), het bestrijden van de financiering van terrorisme (CFT) en het ondersteunen van financiële sancties.

De staatsminister van de VAE voor kunstmatige intelligentie en de digitale economie, Omar Sultan Al Olama, verscheen op 19 januari ook op het World Economic Forum als onderdeel van een crypto-gericht panel.

Al Olama merkte op dat hoewel het FTX-debacle een grote zorg was, de VAE ondanks de hele beproeving nog steeds een hub wil zijn.

“Hen [crypto companies] de VAE naar huis bellen is absoluut positief, ‘zei hij.

Verwant: De in Abu Dhabi gevestigde Venom Foundation lanceert een fonds van $ 1 miljard voor Web3 en blockchain

De minister nam ook afstand van de VAE van beweringen dat steden zoals Dubai de neiging hebben om belangrijke plekken te worden waar in ongenade gevallen cryptofiguren naartoe vluchten, met het argument dat “slechte acteurs geen nationaliteit hebben en geen bestemming hebben”.

Hij benadrukte echter dat regeringen moeten samenwerken om te voorkomen dat slechte actoren naar het buitenland gaan.

“Je ziet ze overal. Je zult ze zien op de Bahama’s, je zult ze zien in New York, Londen, en wat we als regeringen moeten doen, is samenwerken, ook met de industrie, om ervoor te zorgen dat als iemand iets verkeerd doet, hij niet kan verhuizen van de ene plaats naar de andere”, zei hij.

Plaats een reactie