Crypto Market ziet bijna $ 400 miljoen aan liquidaties naarmate de prijzen opnieuw dalen


De bredere cryptomarkt krijgt opnieuw een zwaar pak slaag nu Bitcoin, Ethereum en hun andere digitale valuta’s hun grafieken in rood schilderen.

Bitcoin werd deze keer het hardst getroffen omdat de prijscorrectie leidde tot een daling onder de $ 20K-markering. Volgens tracking van Coingeckoop het moment van schrijven, handelt BTC op $ 19.770.

Ethereum is de afgelopen 24 uur met 5,4% gedaald en is gedaald tot onder het bereik van $ 1.500, waarbij het van eigenaar wisselde op $ 1.486.

De marktkapitalisatie van BTC werd ook zwaar beïnvloed door deze correctiefase en daalde tot meer dan $ 379 miljard, nadat het een paar dagen geleden helemaal was gestegen tot $ 410 miljard.

Over het algemeen verloor de cryptomarkt 3,8% van zijn algemene waardering die nu op $ 1,03 biljoen staat.

Deze ontwikkeling maakte een einde aan de rally die investeerders de hoop gaf dat de crypto-winter eindelijk voorbij is en dat digitale valuta al op weg zijn naar hun respectievelijke herstel.

Crypto-marktstrijd veroorzaakt bijna $ 400 miljoen liquidaties

Na de momentumveranderende ineenstorting van Bitcoin en altcoin-koning Ethereum, werden long- en shortposities in cryptohandel geliquideerd, resulterend in een verlies van $ 360 miljoen.

Maar hoewel dit slecht nieuws is voor de cryptomarkt, kunnen beleggers dit verwelkomen als een positieve ontwikkeling, omdat het zou kunnen betekenen dat de markt wordt gestabiliseerd, waardoor ze nu meer vertrouwen krijgen in hun deelname.

Altcoins Dogecoin en Shiba Inu, die bekend staan ​​om hun grote invloed op het zogenaamde “Elon Musk-effect”, voelen ook de druk na het momentum van de voltooide aankoop van Twitter door de miljardair.

DOGE verloor de afgelopen 24 uur bijna 12% van zijn waarde, terwijl SHIB in dezelfde periode met 8,1% daalde. XRP werd ook niet gespaard, want het daalde met 6,1%.

Hoewel de meeste grafieken zijn in het roodblijven cryptocurrencies als activa waarmee rekening moet worden gehouden, aangezien ze nog steeds een gecombineerde marktkapitalisatie van bijna $ 1 biljoen hebben.

Wat veroorzaakt de achteruitgang?

Een factor die werd geïdentificeerd die verantwoordelijk is voor het opnieuw op scherp zetten van de cryptomarkt, is de drama met het FTX-uitwisselingsplatform en Binance.

Men herinnert zich dat Binance CEO Changpeng Zhao aankondigde dat zijn bedrijf besloot om al zijn bezit aan FTT-tokens te verkopen – de native cryptocurrency van FTX onder leiding van Sam Bankman-Fried.

Kort daarna bood Alameda Research, een handelshuis van Bankman-Fried, aan om de tokens te kopen voor $ 22 per eenheid.

Dit kwam nadat Zhao en de FTX-eigenaar betrokken waren bij een reeks onaangename Twitter-uitwisselingen die onderwerpen aanroerden als lobbyen voor Amerikaanse politici en toonaangevende transacties.

De beslissing van de CEO van Binance stuurde schokgolven naar de algehele Bitcoin-markt die uiteindelijk leidde tot prijsdalingen van Bitcoin, Ethereum en vele andere cryptocurrencies.

Ondertussen is hieronder een video van de volgende Bitcoin-bubbel voor meer informatie over de huidige staat van de digitale valuta.

Crypto total market cap at $932 billion on the daily chart | Featured image from Nairametrics, Chart: TradingView.com

Plaats een reactie