Crypto Lender Genesis Hoofdstuk 11 Faillissement – Bitcoin MagazineDe twee dochterondernemingen van Genesis, Genesis Global Capital en Genesis Asia Pacific, hebben het Chapter 11-faillissement aangevraagd.

Volgens de aankondiging streeft het bedrijf naar “een wereldwijde resolutie om de waarde voor alle klanten en belanghebbenden te maximaliseren en zijn bedrijf voor de toekomst te versterken”.

In november 2022 stopte Genesis Global Capital hun activiteiten, waardoor opnames werden bevroren te midden van een liquiditeitscrisis die het gevolg was van de implosie van de FTX-cryptocurrency-uitwisseling. De uitlenende arm was de grootste ongedekte geldschieter van FTX, met claims voor een bedrag van meer dan $ 226 miljoen.

Bitcoin Magazine PRO beschreef hoe het bedrijf een liquiditeitsinjectie van ten minste $ 1 miljard dollar nodig had om zichzelf te redden – maar dit gebeurde niet. In januari 2023 werd het moederbedrijf van Genesis, Digital Currency Group, door Gemini-president Cameron Winklevoss beschuldigd van het gebruik van Genesis in een uitgebreid hoogrenderend plan dat het hoge risico van deze opbrengstgenererende investeringen overdroeg aan gebruikers van het Earn-product van Gemini. Gemini Earn verdiende deze opbrengst via Genesis, waarvan Gemini volgens de verklaringen van Winklevoss dacht dat het een gerenommeerde tegenpartij was.

“Genesis heeft een routekaart naar een exit voorgesteld, inclusief een Chapter 11-plan dat oproept tot een raamwerk voor een wereldwijde oplossing van alle claims door middel van, en het creëren van, een trust die activa zal verdelen onder schuldeisers”, beschrijft de indiening. “Alle aspecten van het herstructureringsproces zullen worden gecontroleerd door een onafhankelijke speciale commissie van de raad van bestuur van het bedrijf.”

De interim-CEO van Genesis, Derar Islim, verklaarde: “Hoewel we aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt bij het verfijnen van onze bedrijfsplannen om liquiditeitsproblemen op te lossen die worden veroorzaakt door de recente buitengewone uitdagingen in onze branche, waaronder het faillissement van Three Arrows Capital en het faillissement van FTX, een in -Gerechtelijke herstructurering biedt de meest effectieve manier om activa te behouden en het best mogelijke resultaat te creëren voor alle Genesis-stakeholders.

Volgens de aanvraag heeft Genesis meer dan 150 miljoen dollar in contanten, “wat voldoende liquiditeit zal bieden om de lopende bedrijfsactiviteiten te ondersteunen en het herstructureringsproces te vergemakkelijken.”

Plaats een reactie