Crypto herdefinieert hoe liefdadigheidsinstellingen geld inzamelen


Non-fungible tokens (NFT’s), gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s) en gedecentraliseerde financiering (DeFi) herdefiniëren hoe liefdadigheidsinstellingen donaties inzamelen en fondsen verdelen onder de meest behoeftigen.

Door middel van steeds evoluerende crypto- en blockchain-gerelateerde technologie, vertelden crypto-filantropen aan Cointelegraph dat ze getuige waren van “nieuwe mechanismen voor vermogensverdeling” die nog nooit eerder waren gezien.

“Filantropie wordt van oudsher gezien als een individualistische activiteit met hoge toegangsprijzen, maar met web3 kunnen collectieve besluitvormende organen zoals DAO’s tools gebruiken die de financiële coördinatie stroomlijnen en meer participatie stimuleren”, legt Omar Antila, Product Lead bij Crypto uit. voor het goede doel.

“Crypto maakt nieuwe innovatieve fondsenwervingsstrategieën mogelijk, zoals liefdadigheidscampagnes voor NFT-drop, of mensen in staat stellen hun cryptofondsen te bundelen in gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen die rente opleveren voor een specifiek doel,” voegde hij eraan toe.

In oktober zijn een aantal op borstkanker gerichte organisaties begonnen met het implementeren van NFT’s om de Breast Cancer Awareness Month onder de aandacht te brengen.

Antila merkte op dat hij veel andere filantropische gemeenschappen heeft zien bouwen rond non-fungible tokens (NFT’s), die steun hebben ingezameld voor vele andere oorzaken in nood, zoals teelbalkanker, mensenhandel en de oorlog in Oekraïne.

Vorig jaar heeft UkraineDAO, een gedecentraliseerde autonome organisatie, $ 6,1 miljoen gecrowdfund voor een 1/1 Oekraïense vlag nonfungible token (NFT). De opbrengst was bestemd voor non-profitorganisaties in Oekraïne die de slachtoffers van de Russische invasie hielpen.

Blockchain-technologie is klaar om uit te breiden op wat momenteel mogelijk is in de non-profitsector. Bron: Moralis.io.

Ondertussen gelooft Anne Connelly, de co-auteur van “Bitcoin and the Future of Fundraising”, dat de crypto liefdadigheidssector binnenkort zal uitbreiden van Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) als de belangrijkste cryptocurrencies voor donaties:

“Na verloop van tijd zullen we echter zien dat organisaties een veel grotere spreiding van tokens accepteren – vergelijkbaar met hoe ze geschenken van effecten zouden accepteren. We zullen ook geschenken zien van NFT’s en andere symbolische activa zoals onroerend goed of verzamelobjecten.

“Ik geloof dat ooit […] meer organisaties beseffen het filantropische potentieel van dit donorsegment, elke organisatie zal een crypto-donatieplatform hebben, op dezelfde manier waarop elke organisatie creditcards accepteert, “voegde ze eraan toe.

Antila zei dat het brede karakter van crypto betekent dat de totale adresseerbare markt voor crypto-liefdadigheid ook enorm is.

Antila gelooft dat de “ongeveer 2 miljard volwassenen zonder bankrekening die vandaag de dag in de wereld bestaan” binnenkort de middelen zullen hebben “om deel te nemen aan de wereldeconomie, transacties uit te voeren en rijkdom te creëren zonder dat derden in de weg zitten of bezuinigen.”

Verwant: Goede doelen lopen het risico een generatie donateurs te verliezen als ze crypto niet accepteren

Steeds meer mensen en kleine bedrijven in onderontwikkelde landen gebruiken Bitcoin en crypto voor betalingen. Bron: Cointelegraph.

Dit zou met name het geval kunnen zijn voor landen die lijden aan een gebrek aan vertrouwen in het monetaire systeem van hun staat, waar de acceptatiegraad van cryptovaluta ook het hoogst is.

Connelly zei dat de acceptatiegraad het hoogst is in onontwikkelde landen – met name Nigeria, Argentinië, Vietnam en Zuid-Afrika – omdat ze het monetaire systeem van hun staat simpelweg niet kunnen vertrouwen:

“Meer dan de helft van de wereldbevolking leeft onder een dubbele, driedubbele of viervoudige inflatie. Voor de meeste mensen kunnen ze hun regeringen niet vertrouwen om het monetaire systeem effectief te beheren.

“De keuze hebben om crypto te gebruiken is een belangrijke optie voor burgers, maar laat regeringen ook zien dat als ze willen dat mensen hun fiat-valuta gebruiken, ze hun daden moeten opruimen”, voegde ze eraan toe.

Plaats een reactie