Crypto-hater Peter Schiff laat Bitcoin Ordinals NFT-kunstcollectie vallenIn wat een parodie lijkt maar het niet is, heeft Economist, goudvoorstander en fervent crypto-scepticus Peter Schiff een collaboratieve nonfungible token (NFT) kunstcollectie op Bitcoin onthuld die binnenkort zal worden geveild.

De reactie van de crypto-gemeenschap is gemengd, met mensen die over het algemeen verbijsterd, geamuseerd, gastvrij zijn – vooral voorstanders van Ordinals – of graag willen wijzen op de schijnbare hypocrisie.

Jarenlang heeft Schiff crypto – vooral Bitcoin (BTC) – actief in elkaar geslagen bij elke kans die hij krijgt, waarbij zijn argumenten in wezen draaien om BTC als een Ponzi-schema dat geen inherente waarde heeft.

Ondanks dat alles onthulde Schiff de “Golden Triumph” -collectie via een Twitter-thread op 27 mei, in samenwerking met een van zijn “favoriete artiesten” die het pseudoniem draagt. Marktprijs.

“Deze samenwerking bevat het originele schilderij ‘Golden Triumph’, evenals een reeks prints en rangtelwoorden die op de Bitcoin-blockchain zijn gegraveerd”, schreef hij.

Golden Triumph bestaat uit één fysiek schilderij op een olielinnen canvas met een menselijke hand die een staaf goud vasthoudt, 50 prints op archiefpapier met dezelfde afbeelding en 50 digitale versies die zijn gegraveerd als Ordinal NFT’s op Bitcoin.

De collectie wordt verkocht via een tweedelige veiling die begint op 2 juni en eindigt op 9 juni. Voor de Ordinals ontvangt de hoogste bieder #1 van de collectie, terwijl de volgende 49 hoogste bieders #2 tot #50 ontvangen in aflopende volgorde. volgorde.

Het lijkt er echter op dat Schiff BTC niet volledig heeft omgedraaid en in plaats daarvan wakker is geworden met een use-case voor blockchain-technologie; verifieerbaar eigendom van activa zoals kunst via NFT’s.

Reageren op Schiff’s Twitter-bericht, gebruiker @LoneStartBitcoin vroeg: “Dus… het is waardevol om je ‘gouden’ inscripties op Bitcoin te zetten, maar bitcoin [BTC] zelf niet waardevol?.”

“Juist,” antwoordde Schiff.

Verwant: Peter Schiff wijt ’te veel overheidsregulering’ aan de verergering van de financiële crisis

Naast zijn minachting voor crypto, heeft Schiff in het verleden ook meerdere keren kritiek geuit op NFT’s.

In een blogpost van maart 2021 beschreef Schiff bijvoorbeeld NFT’s als “nepactiva” die niets anders bieden dan eigendom van een digitale afbeelding die online “eindeloos kan worden gerepliceerd”.

“Maar zelfs als eigenaar van de afbeelding kun je de toegang ertoe niet controleren. Het bestand is duizenden keren gekopieerd, dus iedereen met toegang tot internet kan het net zo vaak bekijken als jij”, schreef hij.

De scherpe verandering in het sentiment volgt dezelfde geest als de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, die crypto ook meerdere keren agressief heeft bekritiseerd voordat hij betrokken raakte bij NFT’s.

In december plaagde Trump een “belangrijke aankondiging” waarvan MAGA-aanhangers dachten dat deze politiek gerelateerd was, voordat hij de gelicentieerde Trump Digital Trading Cards-collectie onthulde.

Tijdschrift: NFT Creator: Top 10 cryptokunstenaar Trevor Jones over rijk, rekt en weer rijk zijnPlaats een reactie