Crypto geconfronteerd met bankproblemen, deze non-profitorganisatie wil antwoorden


De in de VS gevestigde non-profit Blockchain Association (BA) heeft toezichthouders in het land om informatie gevraagd over een vermeende de-banking van cryptobedrijven. In de afgelopen maanden heeft de sector enkele van zijn meest prominente spelers de toegang tot rekeningen zien verliezen, de mogelijkheid om overschrijvingen in fiat-valuta te verwerken, en meer.

De ineenstorting van drie grote pro-crypto financiële instellingen, de Silicon Valley Bank, Silvergate en Signature, staat op het punt om brandstof in het vuur te gooien. De ontluikende industrie verloor haar belangrijkste financiële partners, en terwijl velen zich haasten om een ​​nieuw onderkomen voor hun kapitaal te vinden en de loonlijst te verdienen, gaan de VS in het offensief.

BTC’s prijsontwikkeling naar boven op de daggrafiek. Bron: BTCUSDT-handelsoverzicht

Amerikaanse regering de-banking van crypto-bedrijven expres?

Volgens een officiële verklaring heeft de BA informatie opgevraagd bij de Federal Deposit Insurance Corporation, de Board of Governors van het Federal Reserve System en het Office of the Comptroller of the Currency. De non-profitorganisatie beweert dat deze bureaus mogelijk “op ongepaste wijze hebben bijgedragen aan de mislukkingen” van de pro-cryptobanken.

Zoals gezegd heeft de opkomende industrie volgens de Blockchain Association nieuwe rekeningen moeten openen zonder deze instellingen, maar met veel moeite. De non-profit claims:

De crypto-industrie bouwt aan de volgende generatie van internet en financiële diensten. Dit is belangrijk werk dat tienduizenden Amerikaanse banen heeft gecreëerd. Bedrijven hebben bankrekeningen nodig om werknemers, leveranciers en belastingen te betalen. Dit zijn legale bedrijven in de Verenigde Staten en moeten worden behandeld als elk ander bedrijf dat zich aan de wet houdt.

Chief Policy Officer bij de Blockchain Association Jake Chervinsky beweert dat de non-profitorganisatie “verontrustende rapporten” heeft ontvangen over bedrijven die hun account verliezen zonder “kennisgeving en zonder uitleg”. In die zin gelooft Chervinsky dat de VS proberen de ontluikende sector uit het banksysteem te snijden.

Deze strategie kan fataal zijn voor deze bedrijven en de digitale activa-industrie. Als de BA kan bewijzen dat Amerikaanse toezichthouders hun macht misbruiken om cryptovaluta aan te vallen, kunnen ze stellen dat ze “de wet overtreden” en illegale acties plegen. Chervinsky zei:

Het kan lang duren om reacties op FOIA-verzoeken te krijgen, maar we zullen ze agressief vervolgen en we zullen delen wat we kunnen zodra we kunnen. In de tussentijd hebben we uw hulp nodig. Als debankieren u of uw bedrijf rechtstreeks heeft geraakt, willen we dat graag weten.

Bedrijven kunnen informatie delen via het volgende e-mailadres: [email protected]. De BA bevestigde dat alle informatie en gegevens vertrouwelijk zouden blijven.

Slapen met de vissen, VS stuurt een bericht

Zoals Bitcoinist deze week meldde, zijn er steeds meer geruchten in de ontluikende industrie over de rol van de Amerikaanse regering bij de ineenstorting van pro-cryptobanken. Voormalig Amerikaans congreslid en bestuurslid van Signature Bank Barney Frank gelooft dat regelgevers in het land een “anti-crypto-bericht” sturen.

Totdat de financiële instelling door toezichthouders werd gesloten, beweert Frank dat het solvabel en operationeel was. In die zin voegde het voormalige Amerikaanse congreslid toe:

Ik denk dat een deel van wat er gebeurde, was dat regelgevers een zeer sterke anti-cryptoboodschap wilden sturen. We werden de posterboy omdat er geen insolventie was op basis van de fundamenten.

Sommige leden van de gemeenschap geloven dat de Amerikaanse regering een dekmanteloperatie tegen de industrie uitvoert, genaamd “Operatie Chokepoint 2.0”. Volgens deze theorie proberen de VS de financiële mogelijkheden van de ontluikende industrie te wurgen door haar toegang tot banken in het land af te snijden.

Recente gebeurtenissen, en de kern van de eisen van de BA, lijken te bevestigen dat Operatie Chokepoint enige waarheid zou kunnen bevatten.Plaats een reactie