Crypto Bank Silvergate-aandelen crashen te midden van staking van investeerders, downgrade van JPMorgan


Silvergate-aandelen kenden donderdag een aanzienlijke daling van bijna 60% doordat zowel zakenpartners als investeerders abrupt vertrokken om financiële instabiliteit te voorkomen. De daling was de grootste ooit gezien voor Silvergate.

Op woensdag, Silvergate aangekondigd dat het haar jaarverslag niet op tijd kon indienen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Als gevolg hiervan verlaagden drie analisten hun rating van het aandeel, waarbij één analist zijn koersdoel helemaal schrapte vanwege de aanzienlijke onzekerheid rond het bedrijf.

JPMorgan verlaagde de rating van Silvergate van “neutraal” naar “onderwogen” nadat het bedrijf aankondigde dat het zijn vermogen beoordeelde om zijn activiteiten als een “going concern” voort te zetten.

Canaccord Genuity Group verlaagde de rating van de bank naar “hold”, terwijl Compass Point Research & Trading LLC de rating verlaagde naar “neutraal”.

Silvergate is feeling stress as its shares dive. Image: Getty Images

FTX-besmetting rammelt Silvergate-aandelen

De cryptomarkt is getroffen door de nasleep van de ineenstorting van FTX, en Silvergate is rechtstreeks getroffen sinds de bank ongeveer $ 1 miljard aan deposito’s had van de inmiddels ter ziele gegane beurs toen deze instortte.

Bovendien hebben verschillende andere cryptobedrijven, waaronder Galaxy Digital, Coinbase en Paxos Trust, besloten om te stoppen met het accepteren of initiëren van betalingen via Silvergate.

Deze exodus vormt een groot risico voor de primaire bron van deposito’s van de bank en haar rol als platform voor cryptodeelnemers om onderling geld over te maken.

“In het licht van recente ontwikkelingen en uit een overvloed aan voorzichtigheid accepteert of initieert Coinbase niet langer betalingen van of naar Silvergate”, zei Coinbase in een verklaring. gedeeld op Twitter. “Coinbase zal contante transacties van institutionele klanten met onze andere bankpartners faciliteren.”

Roeren over regelgevende kwesties

De bank bezit meer dan $11 miljard aan activa, die allemaal federaal verzekerd zijn, maar de precaire financiële positie van het bedrijf zal een discussie aanwakkeren tussen Amerikaanse politici en toezichthouders over de vraag of banken de risico’s van digitale activa al dan niet aankunnen.

De SEC heeft gewerkt aan het verduidelijken van haar standpunt over de classificatie van cryptocurrencies als effecten. Het bureau heeft actie ondernomen tegen verschillende initial coin offerings (ICO’s) die het beschouwde als niet-geregistreerde effectenaanbiedingen.

De Internal Revenue Service (IRS) heeft ook richtlijnen ontwikkeld voor de belastingheffing op cryptocurrencies.

Het bureau heeft eerder richtlijnen vrijgegeven waarin staat dat virtuele valuta voor belastingdoeleinden als eigendom worden behandeld, wat betekent dat ze onderworpen zijn aan vermogenswinstbelasting.

Crypto total market cap at $987 billion on the daily chart | Chart: TradingView.com

Nieuwe regels voorgesteld

Het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) heeft nieuwe regels voorgesteld die crypto-uitwisselingen verplichten om meer informatie over hun klanten te verzamelen en bepaalde transacties aan de overheid te melden.

Het voorstel stuitte op enige weerstand van de crypto-industrie, die beweert dat de regels de innovatie zouden kunnen belemmeren en te veel last zouden kunnen leggen op bedrijven.

– Uitgelichte afbeelding van Coincu NewsPlaats een reactie