Colorado accepteert nu Bitcoin-betalingen voor belastingen – Bitcoin MagazineColorado is de eerste Amerikaanse staat geworden die bitcoin accepteert voor belastingbetalingen.

Volgens een rapport van Axios Denver heeft gouverneur Jared Polis maandag tijdens de Denver Startup Week de implementatie van de nieuwe betaalmethode aangekondigd.

Volgens het rapport kunnen burgers cryptocurrency gebruiken om individuele inkomstenbelasting, bedrijfsinkomstenbelasting, omzet- en gebruiksbelasting, bronbelasting, vertrekbelasting en accijnsbrandstofbelasting te betalen.

Het Department of Revenue van de deelstaatregering vermeldt nu “cryptocurrency” als een betalingsmethode onder de meer bekende debet- en creditcards, ACH-debet- en kredietkaarten en contant geld.

Gebruikers die geïnteresseerd zijn in het afscheid nemen van hun bitcoin-bezit om Colorado-staatsbelastingen te betalen, moeten echter een PayPal-account gebruiken.

“Alleen PayPal Personal-accounts kunnen betalen met cryptocurrency”, details van het Colorado Department of Revenue, eraan toevoegend dat de gebruiker de volledige waarde van zijn factuur in één cryptocurrency in zijn PayPal Cryptocurrencies Hub moet hebben.

Burgers die hun belasting betalen met cryptocurrency, zullen $ 1 extra in rekening worden gebracht plus 1,83% van het betalingsbedrag aan vergoedingen.

Amerikaanse staten hebben geracet om de trofee van de meest cryptocurrency-vriendelijke jurisdictie terwijl ze proberen werknemers en bedrijven van de nieuwe remote-first economie aan te trekken.

Het is echter moeilijk om te pleiten voor het betalen van belasting met bitcoin, vooral in Colorado’s vaste regeling met PayPal. Hoewel de gebruiker hierdoor waarschijnlijk afziet van toekomstige kapitaalgroei van de bitcoin-prijs, zou die koopkracht niet worden overgedragen aan Colorado, aangezien de staat niet probeert BTC of cryptocurrency op zijn balans te houden.

Plaats een reactie